AKTUELNO: Predsednik Zelene stranke napustio poslanički klub LSV-Zelena stranka

Predsednik Zelene stranke, mr Goran Čabradi, napustio je poslanički klub u koji je nedavno ušao lider LDP, Čedomir Jovanović, i naveo da će u daljem radu Parlamenta nastupati kao samostalni poslanik

goran-cabradi

On navodi da uvođenje novih poslanika iz drugih političkih partija dovodi u pitanje izvorne dogovore oko delovanja poslaničke grupe u kojoj se nalazio i dalje političko delovanje u Parlamentu.

Zelena stranka želi da bude dosledna svojim idejama i ciljevima i prepoznatljiva po tome. Ovo je, u datim okolnostima, najsigurniji način verodostojnog zastupanja naših vrednosti. Time će naši članovi, simpatizeri i birači imati jasnu sliku i uvid u rad i delovanje Zelene stranke kroz institucije. U suprotnom, rizikujemo da se naš identitet i prepoznatljivost izgube u očima javnosti – ocenio je Čabradi.

Predsednik Zelene stranke, koja je na prošlogodišnjim izborima osvojila jedan mandat u republičkom parlamentu, dodaje da je dosadašnja saradnja sa poslanicima Lige socijaldemokrata Vojvodine bila na visokom nivou.

Svaka stranka je zastupala svoje političke stavove u Parlamentu i delovanje kroz poslaničku grupu je bila zajednička ideja. Međutim, uvođenje novih poslanika iz drugih partija u poslaničku grupu Liga socijaldemokrata Vojvodine – Zelena stranka, daje dodatnu šarolikost i više političkih stavova, gde se polako gubi lični identitet političkih partija – kazao je Čabradi.

Podsetimo, pre nedelju dana je poslaničkom klubu LSV – Zelena stranka pristupio predsednik LDP Čedomir Jovanović. Navedeno je da je on to uradio kako bi taj klub i dalje postajao nakon što ih je napustila Marinika Tepić iz LSV, koja sada deluje kao samostalna poslanica i članica Političkog saveta predsedničkog kandidata Saše Jankovića.