Beograd: Zavijanje vukova u Mirijevu!

Javnost Srbije još uvek je uznemirena zbog činjenice da je u Beogradu, u Petak uveče, uhvaćena vučica u centru beogradskog naselja Mirijevo * Posle informacija da nije agresivna i da je verovatno bila pripitomljena, saznalo se ko je gajio životinju

Zaputili smo se na adresu gde se nalazi odgajivačnica, ali naišli smo na zaključana vrata. Vlasnica nam nije odgovarala ni na poruke na Fejsbuku, a broj telefona do kojeg smo došli sve vreme je davao ton zauzeća. Komšije nisu bile rade da se slikaju, kažu da mnogi ne pričaju s njom…

Potom smo snimak pustili Jožefu Ezveđu Joški, veterinaru Beo zoo-vrta, u kojem se nalazi uhvaćena vučica, za koju neki na društvenim mrežama tvrde da se zove Coka. On nam je potvrdio da je to vučje zavijanje.

Vučica je ležala u kavezu i bila je mirna.

– Ona se sada dobro oseća. Detalje njenog zdravstvenog stanja znaćemo za nekoliko dana, kada stignu rezultati kliničkih testova. Tada će se znati i da li je skotna – kaže veterinar Joška.

On je siguran da su je držali kao kućnog ljubimca, na šta ukazuje činjenica da odbija da jede sirovo meso i da nije agresivna:

– Neodgovorno je od vlasnika prvo što drži divlje životinje, a drugo to što je vučica izašla.

Direktor Beo zoo-vrta Srboljub Aleksić ističe da je u Srbiji zakonom zabranjeno držati divlje životinje i da dozvolu za to mogu dobiti samo vrtovi i određeni rezervati.

IZVOR: Kurir

1 Comment

Ostavite komentar