UŽAS: Pozirao nasmejan sa obešenom mačkom!

Fotografija na kojoj tinejdžer u rukama drži o kanap obešenu mačku zgrozila je sve koji su je videli na društvenim mrežama.

Dečak N. K. pozira s osmehom. Pored svog imena na Instagram profilu, koji je naprasno ugasio, bilo je navedeno da je lovac i bile su okačene mnoge fotke s mrtvim životinjama. Iako je nejasno da li je N. K. pronašao kanapom zadavljenu mačku i onda pozirao, ili je doprineo njenom ubistvu, korisnici društvenih mreža su ljuti i pitaju se šta rade roditelji takvog deteta i kakve mu to vrednosti usađuju.

Psiholog Aleksandra Janković podseća da je maltretiranje životinja krivično delo i da bi u ovom slučaju odgovornost trebalo da snose roditelji, naročito jer na nekim slikama dete drži pušku.

– Sve i da ovaj dečak nije ubio mačku lično, nego samo nasmejano pozirao pored mrtve obešene životinje, to vrlo zabrinjava jer pokazuje da nema nikakvu emociju prema situaciji. Očigledno je da postoji neki agresivni naboj kod njega i ideja da je svoju agresivnost opravdano ispoljavati. Neki će reći: „Pa šta, to je samo mačka“, ali tako obično počinje. U biografiji onih koji su kasnije ubijali uvek ima faza s mučenjem i ubistvom životinja, koja počinje još od detinjstva. Ovim se definitivno treba pozabaviti – rekla je Jankovićeva.

Kao što rekosmo, profil N. K. u međuvremenu je ugašen, pa nismo uspeli da stupimo u kontakt s njim, niti njegovim roditeljima kako bismo saznali njihovu stranu priče.

Kuda to idemo
Sve češće muče životinje

Podsetimo, ubijanje i maltretiranje životinja, ali i hvaljenje time na društvenim mrežama postalo je sve češće. Osim trovanja, psima i mačkama se seku šape, muče ih i zlostavljaju na najbrutalnije načine. Zakonom je propisano da se čovek koji ubije, povredi, muči ili zlostavlja životinje kažnjava novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine. Ukoliko se povređivanje odnosi na zaštićene životinjske vrste, preti zatvorska kazna do tri godine.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar