Zelena stranka: "Jedna drugačija politika"

Izborna skupština Zelene stranke održana je u prepunoj velikoj sali hotela Norcev na Fruškoj Gori i pod sloganom „Jedna drugačija politika“ * Predsednik Zelene stranke Goran Čabradi kaže da Srbija „zaslužuje jednu modernu političku stranku sa novim ljudima i novim idejama“ * Zelena stranka nema veze sa političkim pilot-projektom Borisa Tadića, odnosno strankom Zeleni Srbije

Zelena stranka skupstina 7

– Imamo dve opcije, ili ćemo sedeti kod kuće i kukati kako nam nije dobro, ili ćemo pokušati nešto da promenimo. Mi verujemo da Srbija može biti bolje mesto za život, a da Novi Sad i ostali gradovi Srbije mogu biti sasvim drugačiji gde će moći da se živi i uživa. Poslednjih 15-20 godina imamo političku elitu koja vrti istu mantru, a mi živimo sve lošije. Ako želimo promene moramo politički da se angažujemo. Zato kažem: vreme je za jednu drugačiju politiku. I vreme je za nove ljude – kaže Čabradi.

Zelena stranka skupstina 8

Poručuje da su „zelene“ ideje velike.

– To nisu samo ideje ekologije, koja naravno jeste bitan temelj ove politike, ali su zelene teme istovremeno i teme nenasilja, socijalne pravde, i zelene ekonomije. Jednostavno, verujemo da u Novom Sadu, ali i celoj zemlji ima dovoljno kvalitetnih ljudi koji nisu uključeni u političke procese, a mogu da pomognu ovom društvu.

Zelena stranka skupstina 9

Novi predsednik novosadskog odbora Zelene stranke je Slobodan Cvetković, odlučeno je na Izbornoj skupštini ove partije održanoj proteklog vikenda. Sem Cvetkovića, izabrani su i potpredsednici Gradskog odbora i to su Dunja Kovač, Ivana Vujasin, Sonja Nikolić i Stevan Pilipović.
Zelena stranka inače nema veze sa političkim pilot-projektom Borisa Tadića, odnosno strankom Zeleni Srbije, a na narednim lokalnim izborima u Novom Sadu izaći će sa sopstvenom izbornom listom odnosno nastupiće samostalno.