ДЕЦА КОЈА ЧУЈУ ВАПАЈ ПРИРОДЕ

У Петак, 30.марта, пригодном приредбом је завршена акција ”Будиодлу(и)чан. Рециклирај”, коју су пре месец дана покренули Дом за децу и омладину са оштећењем слуха из Београда  и БиС Рециклажни центар из Панчева који је поставио наменски контејнер у двориште Школе,  Циљ акције је био прикупљање електронског и електричног отпада који бележи најбржи раст на свету и који, поред осталог, садржи и отровне елементе. Акција је до краја реализована уз помоћ свих дневних боравака и установа која припадају Центру за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју, као и Школе за оштећене слухом-наглуве  ”СтефанДечански”.

 

Сви су они помогли да се прикупи што већа количина ове врсте отпада.На тај начин су очистили подруме, оставе, таване… а  својим примером показали како се чува човекова околина и како се спашава природа  – Реке вриште, јер су прљаве, а ја то могу да чујем, написао је дванаестогодишњи дечак оштећеног слуха.

Деца овог Дома су још током Фебруара месеца најпре поделила информативне флајере, тако да су се у акцију укључиле и комшије и правна лица која своје пословне просторије имају у комшилуку на Славији, као например Центар за либерално – демократске студије и Центар за источноевропску екологију, а акцију су подржале и остале друштвено одговорне институције које су сазнале за ову акцију, попут штићеника Дома за телесно инвалидне особе са Бежанијске косе.

 

Прикупљено је око две тоне електричног и електронског отпада који је већ одвежен на рециклажу у погоне БиС Рециклажног центра у Панчеву.На завршнј приредби која је организована у Дому за децу и омладину са оштећењем слуха, деци су се обратили директор Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју, РајкоМарин и Гордана Влајић, директорка маркетинга БиС Рециклажног центра.Том приликом је промовисан договор о даљој сарадњи која подразумева продужење акције и укључивање свих установа које послују у оквиру овог Центра.

 

БиС Рециклажни центар је Дому за децу и омладину са оштећењем слуха, донирао рачунар, који су деца одмах и сарадошћу укључила.Сала испуњена цртежима и порукама о потреби очувања планете и о нужности рециклаже и штедње природних ресурса – потврдила је едукативну вредност акције и истанчан слух ове деце која не чују добро људске гласове, али зато одлично чују вапај природе!

Пресс Служба

БиС Рециклажницентар

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar