САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ О ПОКРЕТАЊУ АКЦИЈЕ „ УРЕДИМО ОЏАКЕ“

Месна подружница Оџаци Еколошког покрета Оџака у сарадњи са  ТВ К 25,  на основу  финансијске подршке коју је   добила на општинском  конкурсу за суфинансирање пројеката грађана у 2012. години,    покреће акцију „Уредимо Оџаке“ , која ће се састојати у снимању локација насељеном месту Оџаци на којима се крше одредбе Одлуке о комуналним делатностима у делу који се односи на незаконито лагеровање различитих  материјала  чије је лагеровање забрањено на  уличним просторима.

                        Намера  Месне подружнице Оџаци Еколошког покрета Оџака је, пре свега,  да ово буде превентивна акција  и да грађанима укаже да не могу да се понашају  самовољно, већ у складу са  одредбама Одлуке о комуналним делатностима, па се стога скреће пажњу грађанима насељеног места Оџаци да је по  тој  Одлуци држање разних материјала на уличном простору испред кућа недозвољено. Месна подружница Оџаци ЕПО-а  позива грађане Оџака да  наредних 45 дана искористе за уклањање свега онога што не би требало да се налази на уличном простору – што се нарочито односи на разне врсте грађевинског материјала, пољопривредне производе и пољопривредну механизацију, дрва за ложење и остале материјале.

                        После истека рока од 45 дана, односно од 15. септембра 2012. године, активисти Месне подружнице Оџаци ЕПО-а  обићиће све оџачке улице, снимити  локације на којима се крше одредбе Одлуке о комуналним делатностима и на основу  снимљеног материја сачиниће се слајд шоу који ће бити свакодневно приказиван на ТВ К 25, док ће по један примерак бити достављен званичницима општине Оџаци и комуналној инспекцији.

                        Да не би било неспоразума и непријатних ситуација на релацији грађани-ЕПО и грађани-инспекција и непотребног кажњавања грађана , још једном упућујемо апел грађанима Оџака да у наредних 45 дана уреде уличне просторе испред својих кућа и уклоне све врсте материјала чије држање на уличним просторима није дозвољено.

                        Месна подружница Оџаци Еколошког покрета Оџака позива све грађане Оџака да се прикључе акцији и дају допринос лепшем изгледу нашег града.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar