Aleksinac: Misterija oko smrti mladića i dalje traje!

Misterija oko smrti mladića u Aleksincu i dalje traje!

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu kažu da je odmah dat nalog da se izvrši obdukcija i da policija prikupi obaveštenja od prisutnih.

Ne zna se još da li je smrt bila nasilna

– Desila se tuča na terasi ugostiteljskog objekta u kojem je bilo slavlje. Na licu mesta zatečen je Aleksa Stojmenović bez svesti i bez vidljivih povreda. Prema nalazu lekara, on je imao krvarenje u sinusnom kanalu na čelu, pa je dat nalog da se obavi obdukcija. Policiji je dat nalog da se utvrdi ko je sve učestvovao u tuči i na koji način je došlo do pada Stojmenovića. Tek po dobijanju svih nalaza, moći će da se kvalifikuje događaj i krivično delo ako ga je bilo, odnosno da se utvrdi da li je smrt bila nasilna ili ne – kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

Očevidac, koji je među prvima prišao da pomogne Aleksi, a koji je želeo da ostane anoniman, kaže da ne zna šta je prethodilo svemu, ali da se seća da je mladić ležao bez svesti, modar u licu.

– Bio sam na terasi kada sam čuo komešanje između dve grupe mladića, jedni su bili stariji, oko 25 godina, a ovi drugi nešto mlađi. Sve se je odvijalo veoma brzo. Galama, svađa, tuča…samo u jednom trenutku vidimo Aleksu kako leži na terasi ispred restorana. Prišli smo mu, dečko je u trenutku pomodreo. Probali smo da mu izvučemo jezik. Zvali smo Hitnu pomoć, ali nisu imali vozilo. Onda smo počeli privatno da zovemo lekare, koje smo znali, pa je na sreću došla doktorka koja je bila u blizini. Ona je probala da ga reanimira, ali sve je to dugo trajalo. Sada se pitam da li bismo mu više pomogli da smo ga sami odvezli u bolnicu – priča ovaj očevidac.

Nije imao tragove krvi

Kaže da Aleksa na telu nije imao tragova krvi i da ni sam ne zna šta je mogao da bude uzrok njegovog pada, a zatim i smrti.

– Nismo videli da ga je iko šutirao, a da li je udaren nečim, ili je u tom komešanju kada je prišao da razdvoji momke gurnut, pa je pao i udario glavom o stepenik, ne znam. Glava mu je bila na suprotnoj strani od stepenika. Ovi momci koji su se tukli, bili su pijani i ko zna da li se uopšte sećaju šta su radili – ispričao je ovaj mladić koji je želeo da ostane anoniman.

ARHIVA

Aleksa S. (26) iz Aleksinca umro je juče posle tuče u restoranu „Oaza“ u tom mestu, gde je bio na proslavi 18. rođendana sestre svog druga!


Izvor iz istrage kaže da je, prema izjavama očevidaca, kobne noći u kafani došlo do sukoba nekoliko momaka, a Aleksa je navodno pokušao da ih smiri. Međutim, za sada se ne zna da li ga je neko od njih udario ili je Aleksa, tokom guranja, pao na glavu.
Nije se budio iz kome
– Kada je policija došla u restoran, na terasi je zatekla grupu mladića koji su pokušavali da pomognu Aleksi. On je odmah transportovan do aleksinačke bolnice, a pošto se nije budio iz kome, prebačen je u niški Klinički centar. Na telu nije imao nikakvih vidljivih povreda, pa je urađena dijagnostika glave, gde je ustanovljeno krvarenje u mozgu. I pored napora lekara, mladić je preminuo, ne dolazeći svesti – kazao je naš sagovornik.
Aleksin deda Aca Aranđelović rekao nam je da je njegov unuk nastradao ni kriv ni dužan.
– Moj unuk je bio zdrav kao dren, jak, sportista… Siguran sam da njegova smrt nema veze sa nekakvim oboljenjem u glavi. Nikada nije ozbiljnije bolovao, nedavno je primio i „Fajzerovu“ vakcinu protiv korone, odlično ju je podneo, nije imao nikakvih reakcija. Bio je jedna dobra duša, unuk za ponos, ovo nije smelo da mu se desi – ispričao je neutešni Aranđelović, i dodao:

„Unuk mi je nevina žrtva“

– Saznao sam da je moj unuk nevina žrtva sukoba u restoranu, poginuo je dok je pokušavao da razdvoji zavađene mladiće, koji su se potukli. Aleksa je bio takav, nije voleo svađu, kavgu. Voleo je da pomaže ljudima… Tako je bilo i kobne noći. Neki momci su se posvađali, potukli, a moj unuk je hteo da ih razdvoji. Neko ga je gurnuo, a Aleksa je pao na beton i sa njim je bilo gotovo… Sada se samo plašim da se prava istina o stradanju mog unuka nikada neće utvrditi. Sad svi očevici tvrde da niko ništa nije video… Jeste, bila je noć, ali neko mora da zna nešto. Za sada je sve to misterija, ali nadam se da će se kad-tad saznati ko Aleksu gurnuo u smrt.

U policiji kažu da, u saradnji sa tužilaštvom, intenzivno rade na rasvetljavanju ovog tragičnog događaja.

U međuvremenu, Aleksino telo je poslato na obdukciju kako bi se utvrdile okolnosti njegove pogibije.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar