Austrija: Srpski ‘Pink panter’ osuđen za milionsku krađu nakita!

Dvojica srpskih „pink pantera“, starosti 37 i 35 godina, osuđena su juče u Austriji na devet i četiri i po godine robije zbog pljački više zlatara iz kojih su ukrali nakit vredan dva miliona evra, saznaje SIA!


Kako su preneli austrijski portali, prvooptuženi, 37-godišnji državljanin Srbije teretio se za ukupno 11 pljački nakita u Inzbruku, Beču, Lincu i Amstetenu u periodu od 2011. do 2017. godine. Mlađi pljačkaš se teretio da je zajedno sa ‘kolegom’ 2016. opljačkao radnju sa satovima u Inzbruku, a tom prilikom je prodavcu pretio vazdušnim pištoljem. Obojica Srba su priznala krivicu na suđenju iako su ranije tokom istrage negirala sve što im se stavljalo na teret.

– Izvinjavam se Austriji za svoja zlodela i kajem se zbog svega što sam učinio. Nikad to više neću uraditi – rekao je na suđenju stariji „pink panter“.

Advokat mlađeg kradljivca je u završnoj reči istakao da je njegov klijent prilikom pljačke koristio lažni pištolj i da je pričinio štetu od 600.000 evra. Advokat je, obrazlažući to što je njegov klijent u nekim pljačkama koristio sekiru, istakao da ovaj nije imao nameru da povredi nekog, već su sekire korišćene isključivo za razbijanje staklenih vitrina.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar