BRUKA: Lažni zeleni oborili Dačićevu listu!

Lažni „zeleni Srbije“ odnosno Nova demokratija iz Obrenovca, „partija sa malo članova mnogo posvađanih“ oborili listu SPS * Deo funkcionera i 10 odbora lažnih Zeleni hSrbije pristupilo je Tadićevoj Socijaldemokratskoj stranci (SDS) zbog neprincipijelne koalicije vrha te stranke sa Socijalističkom partijom Srbije * SPS je morao da ispočetka prikuplja potpise za izbornu listu  * Zbog unutrašnjeg sukoba u stranci  lažnih “Zeleni hSrbije” propalo je više od 20 hiljada već sakupljenih potpisa podrške birača

Dačićevi fašisti i lažni zeleni

Kolektivno je pristupilo 10 odbora lažnih Zelenih Srbije iz Knjaževca, Pančeva, Sombora, Čačaka, Subotice, Smedereva, Ivanjice, Požege, Starog Grada i Grocke), navodi se u saopštenju

Kako se dodaje, SDS-u su pristupila i dva odbornika lažnih Zelenih Srbije u Čačku i Požegi predsednik i deo članova Izvršnog odbora lažnih Zelenih Srbije, direktorka lažnih Zelenih Srbije kao i deo članova Predsedništva.

Predsednik lažnih Zelenih Srbije Ivan Karić nedavno je neovlašćeno i protivzakonito potpisao sporazum o zajedničkom nastupu na izborima sa socijalistima i Jedinstvenom Srbijom.

Lider SPS-a Ivica Dačić najavio je da će koalicija okupljena oko te stranke listu za predstojeće izbore predati najverovatnije večeras, kao i da će iz ranije najavljenog naziva biti uklonjeno ime lažnih Zelenih Srbije.

– Naša koalicija je tokom jučerašnjeg dana bila u potpunosti spremna za predaju liste sa prikupljenih više od 22.000 potpisa kao što je bilo i najavljeno. U međuvremenu, kako bi opstruisali predaju naše liste, Boris Ranković, koji je Tadićev dugogodišnji najbliži saradnik i koji je kao sekretar lažnih Zelenih ostao u manjini kada su donosili odluku o saradnji sa SPS, podneo je najavu RIK-u da će nas tužiti jer je navodno on ovlašćeno lice ispred te stranke, navodi SPS u saopštenju.
Dodaju da je poznato da je Boris Tadić 2014. godine iskoristio stranku lažnih Zelenih za povratak na političku scenu Srbije a odlazeći od njih ostavio je svoje kadrove poput Borisa Rankovića sa kojim je u saradnji očito spremao ovaj vid opstrukcije.
– U registru političkih stranka koji se vodi pri Ministarstvu za državnu upravu nedvosmisleno stoji da je ovlašćeno lice za zastupanje Zelenih Srbije Ivan Karić, predsednik stranke, koji ovu stranku zastupa i predstavlja u skladu sa Statutom. Takođe, notar koji je zadužen za javnu overu koalicionog sporazuma je ovo potvrdio, saopštavaju socijalisti.
SPS napominje da je očigledno da su dva Borisa- Ranković i Tadić ovo nameravali da koriste kako bi ometali podnošenje naše izborne liste.
– S tim u vezi, doneli smo odluku da sakupimo nove potpise sa lažnim Zelenima na listi, ali ne u nazivu naše koalicije i listu ćemo predati u toku dana, piše u saopštenju.
SPS saopštava da Tadić ovim potezom nije ništa postigao osim što “smo još više učvrstili našu mrežu i odlučnost da ostavrimo uspeh na ovim izborima.”
– Dodatno su ovim revoltirali i motivisali naše biračko telo jer su pokazali da njima očigledno smeta što su lažni Zeleni sa nama a ne sa njima, zaključuje se u saopštenju SPS-a.