Budva: Pljačka veka „na pjenu od mora“, penzionerka „neobjašnjivo“ stekla milione!

Podaci pokazuju da se radi o veoma vrednim posedima, pa je njihovo poreklo pod lupom istražitelja. Tužilaštvo u okviru istrage o poslovanju bivših čelnika „Morskog dobra“ proverava i imovinu njihovih srodnika jer se radi o veoma vrednim posedima. Provere se odnose na imovinu srodnika svih uhapšenih u aferi „Morsko dobro“.

Prema saznanjima, tužilaštvo provera kako je Drage Tičić kao penzioner stekla imovinu koja se procenjuje na oko 800.000 eura. U pitanju su dva stana u zgradi „Modena gradnje“ koja se nalazi u samom centru Budve, u kojoj se nalazi i lokal „Perla“. Potvrda da je ona stvarni vlasnik tih nepokretnosti može se naći u podacima iz katastra, a kuriozitet je da je njen suprug Dušan Tičić, takođe penzioner, bio vlasnik atraktivnih kompleksa u Reževićima i Pržnu.

Oni su roditelji Aleksandra Tičića, bivšeg predsednika Upravnog odbora „Morskog dobra“, koji je nedavno uhapšen u aferi vezanoj za zloupotrebe državnog zemljišta na Primorju. Kako je „Dan“ nedavno objavio, tužilaštvo proverava i kako je bivši čelnik „Morskog dobra“ Rajko Mihović upisao objekat (praktično vilu) u zoni morskog dobra u Tivtu i kako je ona postala vlasništvo članova njegove porodice.

Aleksandar Tičić
Aleksandar Tičić

Polovinom februara ove godine, Mihović, bivši direktor i član Upravnog odbora „Morskog dobra“, nakon saslušanja kod sudije za istragu pušten je da se sa slobode brani od optužbi za zloupotrebu službenog položaja kojom je omogućio da se državno zemljište u zoni morskog dobra prevede u privatno. Pored Mihovića, tada su zbog sumnje u moguću zloupotrebu službenog položaja saslušani i Tičić (koji je, osim što je bio predsjednik Upravnog odbora „Morskog dobra“, nekada bio i savjetnik Mila Đukanovića), aktuelni direktor tog državnog preduzeća Predrag Jelušić i njegovo prethodnik na toj funkciji Rajko Barović. Saslušani su i Boro Lazović, Selim Resulbegović, Ivan Kalezić, Đuro Marić, Aleksandra Ivanović Kalezić, Ljubomirka Vidović i Zorica Šarenac. Specijalno tužilaštvo bivše i sadašnje funkcionere „Morskog dobra“ sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, a privedeni su u nastavku akcije u kojoj je krajem decembra 2020. godine uhapšen tadašnji direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević, kao i još nekoliko osoba.

Kovačević se tereti za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju. Ispituje se rad članova odbora Nakon akcije policije i tužilaštva u februaru ove godine, utvrđeno je da je Tičić priveden jer je u vreme kada je JP „Morsko dobro“ navodno nezakonito poslovalo bio u upravnom odboru tog preduzeća. Pod lupom istražitelja su i odluke koje su donosili drugi članovi upravnog odbora. Ova akcija policije i tužilaštva izazvala je veliku pažnju javnosti.

Potpredsjednik crnogorske vlade Dritan Abazović objavio je tada na Tviteru da su uhapšeni Jelušić, Barović, Tičić i drugi bivši i sadašnji rukovodioci „Morskog dobra“.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar