CRNA GORA TRAŽI OD HRVATSKE DA JOJ IZRUČI KRAGUJEVČANINA KOJI JE UBIJAO ŠKALJARCE!

Crna Gora je tražila izručenje Kragujevčanina Duška Tanaskovića osumnjičenog za učešće u ubistvu Milića Minje Šakovića, visokopozicioniranog pripadnika škljarskog klana, a takođe, raspisana je i međunarodna poternica za Lukom P. koji je učestvovao u likvidaciji.

Iz crnogorskog tužilaštva ranije je saopšteno da je Luka Pilčević iz Beograda osumnjičen za ubistvo Milića-Minje Šakovića, a Kragujevčanin Duško Tanasković da mu je u tome pomogao.

RTCG je preneo da su dobili odgovor iz Ministarstva pravde, koju su im rekli da je od Hrvatske zatraženo izručenje Duška Tanaskovića, inače državljanina Srbije.

– Molbom Ministarstva pravde od 31. avgusta 2022. godine Crna Gora je od nadležnih organa Republike Hrvatske zatražila izručenje Duška Tanaskovića, radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog dela „teško ubistvo“ iz člana 144 st. 1 tačke 1 i 3 Krivičnog zakonika Crne Gore. u sticaju sa krivičnim delom „nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“ iz člana 403 stav dva Krivičnog zakonika Crne Gore, koja krivična dela su izvršena na teritoriji Crne Gore – naveli su iz Ministarstva pravde, a preneo RTCG.

Oni su takođe ukazali i to da je raspisana poternica za Beograđaninom Lukom Pilčevićem.

– Zbog istih krivičnih dela i istog događaja Ministarstvo pravde Crne Gore je dana 21. jula 2022. godine dalo saglasnost za raspisivanje međunarodne poternice za Pilčević Lukom – kazali su iz crnogorskog Ministarstva pravde.

Prema policijskim evidencijama, pokojni Milić Šaković važio je za istaknutog člana škaljarskog klana.

Podsetimo, Duško Tanasković uhapšen je pre nekoliko meseci nakon što je u Hrvatskoj na Pagu ispred jednog noćnog kluba, kako se sumnja, ubio Gorana Vlaovića, navodno visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana.

Luka Pilčević je iz Beograda, i o njemu nema nekih detaljnijih informacija.

Šaković je ubijen ispred zidina Starog grada u Budvi 17. juna, nešto pre ponoći. U Šakovića je tom prilikom pucao muškarac, koji je potom pobegao.

Crnogorska policija je saopštila ranije da je ubistvo Šakoviča nastavaka sukobljenih kotorskih klanova.

Nakon ubistva Šakovića, u Hrvatskoj je likvidiran Goran Vlaović, dok je početkom septembra potvrđeno da je u Istanbulu ubijen i osumnjičeni vođa „škaljarskog klana“ Jovan Vukotić.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar