DCA – NOVA NADA U BORBI PROTIV RAKA

DCA molekula pokazala je da može ubiti skoro sve poznate stanice raka jednostavno okrenuvši »prekidač stanične besmrtnosti«

Informaciju o nabavci DCA možete dobiti na:

www.thedcasite.com

Jeftina i neotrovna molekula mogla bi se uskoro primjenjivati u liječenju više vrsta raka.
Molekula dikloroacetata (DCA) može uzrokovati regresiju više vrsta raka, osobito pluća, dojke i mozga. DCA popravlja oštećenja koja rak uzrokuje na mitohondrijima, dijelovima stanica koji hranu pretvaraju u energiju, te da se njegovom primjenom smanjuju zloćudni tumori.
Kanadski znanstvenici sa Sveučilišta Alberta uspjeli su ispitati molekulu na laboratorijskim životinjama i dosad je terapija dala izvrsne rezultate i u pretkliničkim ispitivanjima. DCA je pokazao da može ubiti skoro sve poznate stanice raka jednostavno okrenuvši »prekidač stanične besmrtnosti«. Dosad se već koristio u liječenju rijetkih metaboličkih problema pa se zna da je relativno siguran.
Evangelos Michelakis, znanstvenik koji je zajedno s kolegama testirao DCA u kulturi ljudskih stanica izvan tijela, otkrio je da DCA ubija rak pluća, dojki i mozga, ali pritom ne ubija i zdrave stanice, što je velika novost u odnosu na dosadašnje citostatike, koji su, doduše, ubijali stanice raka, ali pritom i okolne zdrave stanice. Pokus na oboljelim štakorima, pokazao je da se rak drastično smanjio.
No, DCA zapravo još nije lijek, jer još nije patentiran, objašnjava Sonja Levanat, znanstvena savjetnica u Laboratoriju za nasljedne bolesti Zavoda za molekularnu medicinu Instituta »Ruđer Bošković«.
DCA je vrlo važan u potrošnji energije, potiče glikolizu i to se njegovo svojstvo koristi već godinama u terapiji Huntingtonove bolesti (neurodegenerativno oboljenje) jer se dovođenjem energije u stanicu pojačava rad, čime se vraća snaga stanici, kaže dr. Levanat. Molekula je pobudila velik interes znanstvenika jer se pokazalo da je netoksična, ali da je učinkovita za tumor pluća, dojke i mozga. DCA se lako apsorbira, stanicu odvodi u apoptozu, samoprogramiranu smrt stanice. To jesu tumori koji pobuđuju najveći interes, objašnjava dr. Levanat, jer za tumore mozga, one maligne, kao i pluća, zasad nema učinkovitog protokola liječenja, se za dojku pokazuje da je lijek hercepin učinkovit za trećinu bolesti dok za ostale tumore dojke nema učinkovitog lijeka.
Kao mala molekula, DCA se lako apsorbira i na taj se način mogu tretirati tumori, no zbog toga što nije patentirana, farmaceutske tvrtke još ne mogu početi proizvoditi lijek.
Molekula je očito vrlo zanimljiva, jer je već koriste Kinezi u homeopatskoj medicini koja je u nekim slučajevima vrlo učinkovita u borbi protiv raka. Može se koristiti oralno u terapiji jer uništava tumore, no u pretkliničkim ispitivanjima pokazalo se da može izazvati bol, mučninu, ukočenost i nestabilnost. Budući da joj je učinkovitost veća od popratnih pojava, liječnici misle da je treba koristiti i dalje.

Dejan M. Andrić

4 Comments

  1. to su one poznate MMS kaplice,lijece sve,od gipe,pomazu kod altzheimera,smanjuju stetu od mozdanog udara,za ispiranje usne supljine i dezinfekciju,za kozne probleme svih vrsta,opekline,ciscenje od teskih metala,ciscenje nametnika,crva trkavice bakterija virusa itd.Isprobano djeluje.

  2. Ne sporim da imate povod za stav koji ste izneli, ali dihloroacetat-natrijum nije prikladan primer za to. Verovatno ste mladi i nije Vam blisko ono pravilo mudrosti (a pravila mudrosti služe da nas štite od zabluda) koje kaže da se ništa ne događa što se već nije dogodilo. Pošto nisam više mlad (osim, možda, duhom) pamtim kada su ismevali mogućnost da se čir leči antibioticima pored silnih ulaganja u cimetidine, ranitidine, tagamete, omeprole… Tako vam je i sa dihloroacetatom. Sve dok Mikelakis i družina , kroz pet-šest godina, ne podele Nobelovu nagradu za medicinu poput one dvojice Australijanaca svojevremeno. Srećom, Internet neka znanja čini deljivim pre nego postanu nečiji monopoli.

Ostavite komentar