Dejan Anđus: Uz Dijanu Hrkalović je trebalo da bude priveden i Nebojša Stefanović (VIDEO)

Novi gost autora i voditelja emisije Vladimira Đukanovića bio je novinar Dejan Anđus, sa kojim je govorio o svim aktelnim temama u Srbiji: politici, opoziciji, sportu, regionu…

Svakako, bilo je reči i o jednoj od najaktuelnijih tema, hapšenju Dijane Hrkalović bivše državne sekretarke MUP-a, te zbog čega joj je određen pritvor:

– Tehnički piše da je ona u pritvoru po tački dva – uticaja na svedoke, i tu piše da njoj svedoče policajci i to njih devet, što nije prijatno jer dugo traje ispitivanje, a različite okolnosti na to utiču.

Što se ministra odbrane Nebojše Stefanovića tiče, Anđus kaže da je za njega sve to fascinantno:

– Što se Nebojše Stefanovića tiče, zbog samih bljuvotina i uvreda koje je govorio o meni onda, nisam stigao ni da se, što se kaže u narodu, „osvetim“, nisam ga čak ni tužio, onda mi je prošlo vreme za tužbu, tako da nisam mogao da mu tražim ni odštetu – počinje Anđus i nastavlja:

– Za mene je fascinantno kako se on usudio, ako se usudio, a sve govori da jeste, da radi ove stvari, jer ja njega znam iz drugog perioda, on je apsolutno, kako bih rekao, stajao mirno pred Vučićem i bezgraničnu ljubav mu iskazivao u svakoj prilici. Kako se izrodilo da on postane ovo što se sada piše? Mada nema šta sad „to što se piše“ jer Dijana je uhapšena, i iza njih je stajao Neša, nema tu nikakve priče. Za mene je dilema kako je on ministar odbrane? Osoba koja je trebalo da bude privedena uz Dijanu, u najmanju ruku, ako je sve ovo tačno – on ne može da bude ministar odbrane. Ja da sam oficir, ja mu ne bih stajao mirno. Čitao sam u novinama kako je on spremao atentat na predsednika, sve neprijateljske njegove aktove… Izvini molim te, predsednik je vrhovni komandant, ja da sam oficir, ja ne bih stajao iza Nebojše. Nemam dilemu šta je radio i u političkom, i u obaveštajnom i u ekonomskom smislu, moja jedina dilema je zašto je on još uvek ministar odbrane. Opet pitanje je koliko će da bude, ima ko o tome misli i odlučuje – kaže Anđus i dodaje da je njega Stefanović oslovljavao sa “legendo”.

Šta se desi kod ljudi, pa bude takva promena, jesi li razmišljao ikad da ima takav kapacitet da može sve to da uradi što je uradio? – upitao je Đukanović, na šta je sagovornik odgovorio:

– Ja ga nikad nisam potcenjivao. On deluje jako pribrano. Ima velike ambicije i tu nije bilo sumnje od prvog dana, i sa tim trikom, a to je ta bezuslovna odanost, uvek se krije i bezuslovna karijera, bar sam ja to tako sagledavao. Ja uz svaku bezuslovnu odanost uvek postavljam i znak pitanja – šta je iza? S druge strane i za bezuslovnu odanost mora da bude nagrađen. Možda je on bezuslovno odan zato što te voli ili zato što planira karijeru. Pitao si me da li on ima kapacitet za ovo sve: ima, ima, za ovo sve što se spočitava – ima. Ne znam odakle mu hrabrosti, koja je logistika tu. U politici mnogo toga je uslovljeno ucenama, velike svetske službe, ali i manje, mogu ozbiljno da te ucene. Ako ti kažu da treba da se ubiješ jer ćeš tako da sačuvaš porodicu, ženu i decu, ima da pucaš sebi u glavu. Službe su ozbiljna stvar.

Đukanović je upitao da li misli da je Stefanovića neka služba “dohvatila”, a gost emisije kaže:

– Službe postoje, nije to samo u filmovima – rekao je Anđus u emisiji “Ozbiljno sa Đukom”.

Na pitanje da li je neko zaista mogao da zamisli da ide na likvidaciju ili hapšenje brata predsednika Srbije, gost Vladimira Đukanovića kaže da kada su u pitanju mogućnost osvajanja velike vlasti ili mogućnost zarade ogromnog novca – sve je moguće.

– Napad na Andreja je napad na Aleksandra Vučića – rekao je Dejan Anđus.

 

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar