Despotovac: Taksista silovao devojku pa je izbacio iz automobila!

„SEDELA sam na prednjem sedištu Miletovog taksija. Mene i devera je povezao od kuće mog oca, kod koga smo bili na slavi Đurđic. Kad je moj dever izašao iz automobila na stajalištu kod prodavnice, zaključao je auto i odvezao nas kod crkve. Nisam mogla da izađem. Bila sam mnogo uplašena. Samo je ćutao. Onda me je potpuno svukao i silovao. Nikog nije bilo u blizini da mi pomogne. Dok me je vozio kući, gde živim sa suprugom, ništa nije pričao. Izbacio me je iz auta i pobegao“ – drhtavim i gotovo nerazgovetnim glasom, za Hroniku kaže M. M. (29) iz sela u okolini Žagubice, koju je, kako se sumnja, obljubio rođak, taksista Mileta R. (61) iz sela Sladaje kod Despotovca, kog je policija uhapsila zbog sumnje da je počinio ovo krivično delo nad nemoćnom osobom.

Otac nesrećne devojke kaže da je osumnjičeni njegovu ćerku kući dovezao noću, tek oko 2.30.

– Da sam znao šta je uradio, ubio bih ga odmah! U kući. Za slavskom trpezom! Presudio bih mu i da sam ga našao. Familija smo. Posećivali smo jedni druge. Pre neki dan sam mu kopao bunar. Zvao me je njegov otac i molio da ga ne teretim mnogo. Odgovorio sam da ću da uradim sve što mi zakon dozvoljava. To mu nije prvo silovanje. Robijao je sedam godina. Mene je žena napustila pre 21 godinu i ja brinem sam o ćerki i dva sina. Oni su mi sve – potreseno priča otac M. M.

On dodaje da je sa Miletom rezao slavski kolač, da su jeli i pili tog dana do 23.20. Onda je ispratio ćerku i njenog devera do Miletovog taksija, koji je trebalo da ih odveze do autobuskog stajališta.

– Moj sin Miloš je još za vreme slave primetio da je Mileta dodirivao moju ćerku, ali to nije smeo da mi kaže. On je odmah pošao za njima, ali nije video u kom pravcu su otišli. Tražio ga je i po Despotovcu i okolini, ali ga nije našao. Odmah je pozvao policiju – dodaje otac nesrećne devojke.

Snaha osumnjičenog kaže da je policija Mileta uhapsila 17. novembra, ali da inspektori nisu hteli ništa da im kažu zbog čega ga hapse.

– Šta se odigravalo, ja stvarno ne znam. Oni pričaju kako je njen brat sve to video još za vreme slave, pa ako je tako, zašto nisu reagovali? I zašto su dozvolili da je odveze kući? I kako je njen dever izašao iz auta? Neko kaže da ga je Mile izbacio, ali kako je mogao to da uradi ako je on sedeo pozadi? Mi smo u to vreme bili na svadbi i ne znamo šta se dogodilo. Svekar je prespavao kod kuće, a ujutru je taksirao po Despotovcu i vratio se kući – priča snaha.

Ona dodaje da je tačno da je on robijao zbog silovanja, ali da je to delo bilo sasvim drugačije.

– Mile taksira već 13 godina, od kada je izašao iz zatvora. Mi smo porodica koja u selu svima smeta, jer imamo sve. U ovoj kući sam 18 godina i Mileta doživljavam kao oca. Nikada mi nije rekao nijednu ružnu reč, ali, opet, ne mogu ništa da tvrdim, jer nisam videla šta se dogodilo – tvrdi snaha.

ŽENA NE ŽELI DA GA BRANI

SUPRUGA osumnjičenog taksiste kaže da ne želi da brani Mileta i da za to i nema potrebe.

– Verovatno je nešto bilo, ali šta, to ne znamo. Ali, po selu se priča da je ta mala „poletljiva“. Ni to ne smem da tvrdim, ali tako se priča. Možda su Mileta nagovorili na nešto. Ne znamo. Ali, mnogo šta treba da se ispita. Ona treba da ispriča šta se dogodilo. Mi ne znamo ni da li ih je on dovezao do autobuskog stajališta da sačekaju radnički autobus za Krupaju, ili ih je odvezao u selo – kaže Zorica.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar