Dodik: Sadašnja politika Nemačke usmerena protiv Republike Srpske!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da agreman za novog nemačkog ambasadora u BiH nije tačka za vanrednu sednicu Predsedništva i da je smatrao da treba da bude skinuta sa dnevnog reda, dok su ostala dva člana smatrala da treba da ostane.
„Nisam smatrao da tačka dnevnog reda vezana za predlog odluke o davanju agremana za nemačkog ambasadora ima vanredni karakter i da treba da bude na dnevnom redu“, rekao je Dodik.
On je naglasio da će u vezi s ovom tačkom u naredna tri dana odlučiti da li će uložiti veto, odnosno pokrenuti vitalni nacionalni interes.
Istakao je da je njegova obaveza da vodi politike isključivo u interesu Republike Srpske. Dodik je rekao da je sadašnja politika Nemačke usmerena protiv Republike Srpske.
„Iz Nemačke stiže rezolucija o ukidanju Republike Srpske i nameće se nelegitimni Kristijan Šmit i to apsolutno govori da su njihove namere loše i mi moramo to da odbacimo. Ne smemo da prihvatimo, zato što su oni ekonomski moćna i velika sila, da budemo ovde politički potlačeni i uniženi“, istakao je Dodik.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar