ТРОВАЊЕ СРБИЈЕ – ДОКАЗИ О ПОСТОЈАЊУ ХЕМИЈСКИХ ТРАГОВА

Сви подаци о овој појави скупљени у јединствен документ.

Од потписивања споразума „НАТО партнерство за мир“ на небу изнад Србије појављују се другачији трагови авиона и другачији обласци. Ова појава, којом се нико није бавио, у скорије време је постала актуелна.

Док једни говоре да је у питању теорија завере, да горе нема ништа и да авиони лете исто као и некад, други су уверени да је све научно засновано и да нас неко заиста трује из ваздуха.

Никола Алексић, директор Еколошког покрета Србије, заједно са Марином Самсоновом, Ирином Бенет и Аном Перенић прикупили су све расположиве доказе о хемијским траговима. Према речима Николе Алексића, у питању је „противуставно и противзаконито спровођење геноцида над грађанима Србије од 2006“.

Prilog :

EKOLOŠKI POKRET NOVI SAD

 PREDMET

Dostavljanje dokaza za javno iznete tvrdnje na opštenarodnom protestnom skupu održanom 5. juna 2011.godine u Beogradu, ispred Narodne skupštine, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, o protivustavnom i protivzakonitom sprovodenju genocida nad stanovništvom Srbije od 2006. godine do današnjeg dana, kao dopuna zapisnika o saslušanju pred inspektorkom  MUP Srbije, PU ,,Beograd”, Sonjom Sekulović.

OBJAŠNJENJE STAVA

Od potpisivanja sporazuma ,,NATO Partnerstvo za mir” 2006. godine, na nebu iznad Srbije počeli su da se ocrtavaju neki drugačiji tragovi aviona i pojavljuju novi, drugaciji oblaci. Šta god ti tragovi predstavljali, jedinstveni stav svih istraživaca i posmatraca je da su to veštacke tvorevine, nova pojava i da nisu normalni kondenzacioni tragovi mlaznih aviona koje oni ostavljaju iza sebe.

METODA RADA

Za podršku stava Ekološkog pokreta Srbije su se koristili izvori informacija sa internet-a, na kojem se danas mogu naci gotovo svi relevantni podaci i svedocanstva razlicitih istraživaca u svetu, kao i podaci skupljeni u Ekološkom pokretu Novog Sada kome se gradani obracaju kao jedinoj organizaciji koja ima hrabrosti da javno iznosi cinjenice o hemijskim tragovima koje ostavljaju avioni širom Srbije i sveta.

KONDENZACIONI TRAGOVI-CONTRAILS (Condensational trails)

Na vecim visinama, iznad 8.000 m zbog izuzetno niskih temperatura, vodena para iz turbina mlaznih aviona trenutno se kristališe u kristale leda koji ostaju na nebu u vidu kratkog belog traga. Takav kondenzacioni trag se brzo istopi zbog cega nije dugog veka i mlazni avion ga prakticno vuce za sobom vazdušnom putanjom.

HEMIJSKI TRAGOVI – CHEMTRAILS (Chemical trails)

Hemijske tragove aviona, tzv. chemtrails, karakterišu beli gusti tragovi koji ostaju na nebu iza mlaznih, ali i iza preuredenih klipnih aviona, kako Eko-pravnoj zaštiti Ekološkog pokreta Novog Sada javljaju strucna vojna lica sa administrativne granice na Kosovu i Metohiji. Ovi tragovi se rasprostiru s kraja na kraj horizonta u oštro ogranicenoj pravolinijskoj formi, ostaju na nebu satima, polako se šire i prekrivaju plavo nebo. Putanje ovih tragova su karakteristicne, medusobno se ukrštaju pod oštrim ili normalnim dobija kada ponovo preseku iscrtano slovo X u jednoj polovini ili iscrtaju nebo u vidu šahovske table.

Za vreme toplih dana (ali i zimi), kada se formira talas visokog atmosferskog pritiska, posebno ujutru i predvece, aktivnosti zaprašivanja se intenziviraju.  Na nebu se uocava veliki broj aviona koji naizmenicno prelecu. Avioni se pojavljuju u grupama od 3-5 u paralelnom letu i u neposrednoj blizini jedan od drugog.Ponekad se vidi i 10 aviona istovremeno, koji ocigledno lete van propisanih aviotransportnih koridora, kao na primer iznad centra gradova gde je inace zabranjeno preletanje aviona.

Hemijski tragovi se ravnomerno raspršuju iza cele površine krila aviona što ukazuje da se izbacuju iz raspršivaca. Hemijski tragovi ostavljaju vrtloge i staticne tragove. U roku od nekoliko sati ti tragovi se polako šire i pretvaraju u sivo-belu koprenu koja blokira prolaz suncevih zraka , da bi na kraju formir ali zatvoreni prekrivac na nebu.

Hemijski tragovi mogu imati nagle prekide, što potvduje da se radi o zaprašivanju hemijskim agensima, a ne o tragovima rada mlaznih aviona nad odredenim podrucjem. dobija kada ponovo preseku iscrtano slovo X u jednoj polovini ili iscrtaju nebo u vidu šahovske table.

Hemijski tragovi mogu imati nagle prekide, što potvduje da se radi o zaprašivanju hemijskim agensima, a ne o tragovima rada mlaznih aviona nad  odredenim podrucjem. Za oblake koje formiraju hemijski tragovi takode je karakteristicno da su “razmazani” po ivicama što ukazuje na polimer kao nosaca jedinjenja koja se raspršuju i koji  stvara koncaste oblike Posle zaprašivanja hemijskim tragovima primecuje se ‘uljasti’ kvalitet izmaglice na nebu: kada se posmatra Sunce kroz ovaj sloj vidljiva je žuto- narandžasto-zelena korona. Radi se naime o aluminijumskom prahu koji prelama suncevu svetlost.

Na kraju dana, posle intenzivnog zaprašivanja, nad gradovima se uocava ,,uljani” prekrivac na visinama od 150-500 m, koji se razlikuje od smoga i koji se zatim spušta na zemlju . Po pravilu, zaprašivanje traje neprekidno u periodu od 3-4 dana, a zatim nastupa kiša, koja spira sadržaj hemijskih tragova na zemlju. Sam izgled tragova na nebu je toliko upecatljiv da apsolutno iskljucuje mogucnost da se radi o normalnim kondenzacionim tragovima aviosaobracaja na nebu, kakvim objašnjenjima se često pokušava umiriti uznemirena javnost.

SASTAV HEMIJSKIH TRAGOVA

Nezavisni istraživaci iz Nemacke, Italije, Francuske, SAD, Kanade, Australije i ostalih država sveta ustanovili su da hemijski tragovi sadrže jedinjenja koja su sve samo ne zdravstveno bezbedna, još manje korisna. U hemijskim tragovima pronadeni su odredeni teški metali, bakterije, gljivice, pesticidi, mikoplazma, larve nekih insekata nesvojstvenih lokaciji na koju se izbacuju, kao i neki oblici veštackog života proizvedenog nanobiotehnologijom.

William Thomas , nagradivani kanadski istraživacki novinar i neprikosnoveni autoritet sa preko trideset godina iskustva, koji je prvi obavestio javnost o hemijskim tragovima, napisao je citav niz clanaka i knjigu o chemtrailsima, a snimio je i dokumentarni film. Na njegovim stranicama se mogu naci mnoga svedocanstva, izveštaji, najnovija saznanja i TV reportaže o hemijskim tragovima. Thomas je prvi je sproveo hemijsku analizu kapljica i uzoraka padavina uzetih nakon zaprašivanja hemijskim jedinjenjima. Kasnije su i drugi istraživaci potvrdili njegove rezultate. U uzorcima chemtrails-a su pronadene sledece supstance, hemijska jedinjenja i organizmi:

–  Aluminijum oksid

–  Barium oksid

–  Mangan

–  Gvožde

–  Stroncijum

–  Bakterije Pseudomonas aeruginosa i P. florescens

–  Bacili i enterobakterije

–  Streptomyces

i druge vrste gljivica i plesni

–  Dehidrirana ljudska crvena i bela krvna zrnca

–  Dibrometan, kancerogeni dodatak za gorivo i insekticid (Ethylene dibromide- EDB)

–  Enzimi i bakterije koje se koriste u postupcima modifikacije DNK

–  Vlaknaste materije smede ili bele boje, slicne paucini.

Čini se da se hemijski sastav vremenom menja. Rani izvještaji govorili su o lepljivim ili želatinastim kapljicama koje su padale s neba nakon zaprašivanja, a kasnije se cešce spominju tanka mikrovlakna slicna paucini. Po svemu sudeci, oni koji stoje iza ovog programa eksperimentišu sa razlicitim tipovima i mešavinama hemikalija tražeci najbolji rezultat, što objašnjava zašto se opažanja i efekti s vremenom razlikuju. U svakom slucaju, mnogi ljudi su se razboleli posle direktnog kontakta s paucinom ili kapljicama pronadenim na terenu i objektima posle pojave chemtrailsa.

NAČIN RASPRŠIVANJA HEMIJSKIH TRAGOVA

Na brojnim internet adresama se mogu videti fotografije unutrašnjosti aviona sa ugradenim metalnim rezervoarima umesto putnickih sedišta sa hemijskim sredstvima koja se raspršuju širom sveta. Vide se i fotografije razlicitih mlaznica postavljenih na repu, podu, boku ili krilima aviona.

Na intenetu se takode mogu naci video snimci iz vazduha aviona u akciji tokom zaprašivanja hemijskim jedinjenjima na kojima se jasno vidi hemijsko zaprašivanje kako izlazi iz krila i trupa, a ne iz turbina. Takode se vidi i momenat ukljucivanja mlaznica za zaprasivanje.

Putnicki avioni, koji su takode ukljuceni u program zarašivanja, prepravljaju se montiranjem razlicitih mlaznica za zaprašivanje da bi tokom komercijalnih putnickih letova vršili zaprašivanje stanovništva otrovima. Cevi toaleta u avionu se spajaju sa cevima rezervoara hemijskih jedinjenja što predstavlja jedan od kreativnih primera prepravki putnickih aviona. Na taj nacin se znacajno smanjuju troškovi raspršivanja hemijskih jedinjenja nad stanovništvom širom sveta i maskiraju  akcije zaprašivanja ljudske populacije komercijalnim putnickim avio-saobracajem.

Na pojedinim sajtovima na Internetu reklamiraju se aviokompanije koje nude usluge montiranja mlaznica raspršivaca hemijskih jedinjenja u sve tipove putnickih, teretnih i vojnih aviona.

RASPROSTRANJENOST HEMIJSKIH TRAGOVA

Hemijski tragovi su prisutni na nebu svih država clanica NATO alijanse i država potpisnica sporazuma o tzv. Partnerstvu za mir, tako da se sa sigurnošcu može zakljuciti koja država i koja vojna organizacija stoji iza trovanja stanovništva hemijskim jedinjenjima.

ZDRAVSTVENE POSLEDICE ZAPRAŠIVANJA HEMIJSKIM TRAGOVIMA

Najcešci simptomi od posledica zarašivanja hemijskim tragovima su: uporan kašalj, problemi sa gornjim disajnim putevima i probavni poremecaji, upala pluca, izuzetan umor, letargija, vrtoglavica, gubitak orijentacije, gubitak koncentracije, glavobolje, peckanje u ocima, bolovi u zglobovima i mišicima, ukocenost vrata, krvarenja iz nosa, depresija, teskoba, gubitak kontrole nad bešikom, nervozni tikovi etc. Simptomi prvo pogadaju starije i oslabljene osobe kao i decu.

Michaela Pece-a , lekara iz Arizone, uznemirilo je naglo povecanje broja slucajeva opisanih smetnji do kojih je došlo posle pojave hemijski tragova u njegovom kraju:

«Primetio sam da laboratorijske analize uzoraka kose, koje sam napravio na nekima od mojih pacijenata, bez izuzetka pokazuju VISOKE koncentracije barijuma. Analiza moje vlastite kose pokazala je visoku koncentraciju barijuma.(…), što znaci da barijum ili unosimo hranom ili našu kosu kontaminira neki spoljni izvor.»

Aluminium je neurotoksin, prouzrokuje kognitivne disfunkcije i ostecenje mozga. Potrebno je više godina da se oštecenje manifestuje, u toku kog perioda aluminium polako uništava mozak.

Postoje posredni dokazi koji povecane koncentracije aluminijuma u vodi i vazduhu povezuje sa drasticnim porastom obolelih od Alchajmerove bolest.

Barijum se dobro razlaže u vodi i ukoliko se ingestira može da izazove poteškoce pri disanju, povišen krvni pritisak, stomacne iritacije, oticanje mozga, mišicnu slabost, oštecenje jetre, bubrega, srca i slezine. Barijum takode može da izazove kancer. Posledice po zdravlje ljudi od udusanja barijuma nisu poznati.

Prevelika izloženost manganu posebno utice na respiratorne organe i mozak. Hronično trovanje manganom proizilazi od produženog udisanja prašine i dima i moze da dovede do stalne hendikepiranosti. Simptomi trovanja manganom ukljucuju: slabost, pospanost, emocionalne poremecaje, spazmaticne grceve i paralizu. Mangan sprecava razvoj životinjskih fetusa. Muškarci koji su izloženi velikim kolicinama mangana postaju impotentni. Sindrom koji izaziva mangan pokazuje sledece simptome: psihicke poremecaje, tupost, slabost u mišicima, glavobolje i nesanice. Mangan takodje može da prouzrokuje Parkinsonovu bolest, plucnu emboliju i bronhitis. Simptomi trovanja manganom su halucinacije, zaboravnost i oštecenje nervnog sistema.

Još jedan sastojak uzoraka hemijskih tragova je i ethylene dibromide (EDB) koji je visoko toksican. Izlaganje ovom otrovu može da ošteti srce, bubrege, jetru i prouzrokuje infekcije disajnih organa kao i upalu pluca. EDB je takode desikant (isušivac), isušuje tkivo sluzokože i kožu i izaziva jak svrab, crvenilo, otekline i ispucalost kože koja teško zarasta. EDB smanjuje broj spermatozoida, a pored toga  deluje mutageno i kancerogeno.

Pad temperature krvi propracen «gripom» bez temperature, znak je za hronicnu gljivicnu infekciju. Gljivice svoju prisutnost takode pokazuju raznim autoimunim poremecajima, od hronicnog umora i fibromijalgije, do oštrih bolova u zglobovima, vrtoglavice, mentalne konfuzije i kratkotrajnog gubitka pamcenja.

Po svedocenju zdravstvenih radnika, u porastu su maligne bolesti, bolesti respiratornog sistema, poremecaji srcanog rada, kožni osip, astma, krvarenja iz nosa, hronicni zamor, dekoncentracija, pad imuniteta, karcinom, agresivnost i posebno zabrinjavajuci porast neobjašnjivih naprasnih smrti kod mladih ljudi.

Ono što posebno izaziva strahovanja su nove bolesti koje se povezuju iskljucivo sa sadržajem hemijskih jedinjenja medu kojima je po posledicama najstrašnija Morgelonsova (Morgellons) bolest (dermatitis ichtiosa) (, gde kroz kožne lezije na koži tela coveka izlaze niti veštackog života stvorenih bio-nanotehnologijom onih struktura koje sprovode monstruozno zaprašivanje stanovništva hemijskim jedinjenjima.  Te niti su tako dizajnirane da se sjedinjavaju u vlakna u telu coveka od udahnutih cestica, od dodirnutog materijala iz paucinastih niti izbacenih iz aviona kojim zaprašuju stanovništvo. Po dizajnu, ova vlakna se kombinuju, ona imaju sposobnost medusobne komunikacije i povezuju se u mrežu koja se ugradi u biološki sistem organizma i napajaju se biološkom energijom organizma. One ulaze u mozak coveka, menjaju mu svest, a od mnogobrojnih lezija na koži stice se utisak kao da je koža coveka prekrivena ribljom krljušti

Moguce je da je cilj ove strukture daljinsko upravljanje živim bicima.

ISTORIJAT HEMIJSKIH TRAGOVA

Zaprašivanje hemijskim jedinjenjima iz aviona, odnosno vršenje eksperimenata uživo nad ljudima nije novijeg karaktera, samo su razlozi drugaciji. Sve je pocelo sa razvojem biološkog oružja posle Drugog svetskog rata i usavršavanjem tehnike za masovno uništenje, da bi se došlo do izvodenja metoda genocida radi depopulacije stanovništva planete Zemlje.

Prof. Mc Donald  sa Instituta za geofiziku i planetarnu fiziku Kalifornijskog Univerziteta u Los Andelesu i medunarodno priznati naucnik pisao je o geofizickom ratovanju u svojoj knjizi “Ukoliko ne dode do mira”.

U poglavlju “Kako uništiti životnu sredinu” opisao je kako se mogu upotrebiti energetska polja Zemlje u svrhu manipulacije klime, uništavanja ozonskog omotaca i izazivanje zemljotresa. Još 1966. godine prof. Mc Donald je napisao da bi takvo oružje moglo da se primenjuje u tajnom ratu, a da žrtve to ni ne primete.

Renomirani britanski dnevnik “The Observer”  objavio je 21.aprila 2002. godine da je od 1940. do 1979. godine britansko ministarstvo odbrane sprovodilo tajne eksperimente zaprašivanja stanovništva biološkim oružjem.

Vlada Velike Britanije je priznala da su nad stanovništvom vršena testiranja bioloških oružja i simulirane biološke pretnje. Ovi eksperimenti su se sastojali od ispuštanja potencijalno opasnih hemikalija i mikroorganizama  na ljude, bez da je javnost o tome bila obaveštena. Za javnost se plasirala prica o istraživanju

povezanim sa zagadenjem vazduha i meteorologijom. Iako se službeno tvrdilo da su iz aviona ispuštana hemijska jedinjenja i mikroorganizmi koji navodno nisu štetni po stanovništvo, na predmetnim lokacijama postoji odreden broj dece s urodenim fizickim i mentalnim nedostacima. Lokalne vlasti negiraju uzrocno-posledicne veze iako pogodeno stanovništvo misli drugacije.

U SAD je prof. Leonard C ole 6. maja 1994. godine svedocio pred Senatom o testiranju bioloških pretnji nad stanovništvom SAD od 1949-1994. godine. Testiranja nisu obuhvatala posledice po zdravlje ljudi, jer se navodno verovalo da hemijski agensi nisu štetni, o cemu nije bilo naucne potvrde. Tokom vremena se pokazalo da su neki od korišcenih agensa ne samo štetni, vec mogu da izazvu fatalne posledice. Posebno se napominje da takvi eksperimenti, bez obzira na fatalne posledice po stanovništvo, nisu u suprotnosti sa americkim zakonima, ako se upotrebljavaju u mirnodopske svrhe i ako su Senat i Kongres na vreme obavešteni o sprovodenju eksperimenata: Zakonik SAD , glava 50, poglavlje 32, podgrupa 1520a, stav b.

Patent za modifikaciju vremenskih prilika tzv. Welsbach-Patent (12) iz 1991. godine koji  potice iz “Lawrence Livermore National Laboratory” (LLNL) – prestižne biomedicinske istraživacke institucije kod San Franciska – služi kao tehnicko uporište zaprašivanja hemijskim jedinjenjima iz vazduha (Chemtrails-a).

Patentiran je od Americke državne institucije za patente US Patent 1991. godine i danas se koristi za manipulaciju klimom. Osnivac i direktor laboratorije LLNL dr. Edward Teller (1908-2003),  je inace bio otac hidrogenske bombe (jedinog oružja masovnog uništenja koje ne uništava infrastrukturu)  kao i zagovornik detoniranja nuklearnih bombi duž obala kako bi se preoblikovale za ekonomske projekte.

Welsbach-Patent, koji su izradili biohemicari Chang i Shih za LLNL dospeo je pre nekoliko godina u posed najveceg svetskog vojnog koncerna RAYTHCON (vlasnik razlicitih patenata za manipulaciju klimom – HAARP). Welsbach-Patent se sastoji iz dva glavna sastojka: aluminijuma i barijuma kao i veštackih jedinjenja tzv. polimera kao nosilaca tih elemenata.Barijum oksid i aluminijumski prah pored ostalog stvaraju difuzno elektricno polje koje može da se pulsira niskofrekventnim (NF) radio talasima. To stvara elektrostaticka pražnjenja tzv. suve oluje, odnosno oluje bez kiše. Po tekstu patenta, mešavina polimera koji na sebe vezuje barijum i aluminijumski prah, mogu da zadrže hemijske tragove u vazduhu i do godinu dana.

Novinar  William Thomas  je 2001. godine u svom izveštaju “Stolen Skies” (Ukradeno nebo), objavio da je posle programa ispitivanja na terenu iznad SAD, Teller predstavio svoj WP patent “za biofizicku redukciju globalnog zagrevanja”, radnoj grupi unutar vladinog panela za klimatske promene “International Panel on Climate Change” (IPCC), medunarodnom udruženju klimatologa koje radi pod okriljem programa UN-a za smanjivanje kolapsa klime.

Tellerov  projekat je u maju 2000. godine dobio zeleno svetlo od IPCC i od onda se primenjuje globalno u režiji svetskog policajca NATO-a.

Upotreba aerosola (cestice koje su raspršene u vazduhu) koju je preporucio Teller i LLNL kao i upotrebu najsitnijih metalnih cestica u svrhu “reflektiranja suvišne sunceve svetlosti nazad u svemir” pozdravila je IPCC u svom izveštaju “Klimatske promene 2001. godine: Ogranicavanje nanešene štete (Climate Change 2001. : Mitigation)”.

Erik Meier,  clan Evropskog parlamenta, postavio je Evropskoj komisiji pitanje da li su svesni da gradani SAD i Kanade upozoravaju na novu vrstu tragova koje avioni ostavljaju na nebu od 1999. godine koji se ponašaju na jedan novi, drugaciji nacin. On je upozorio da su istraživanja tih pojava ukazala da avioni izbacuju hemijska jedinjenja koje gradani nazivaju hemijskim tragovima (Chemtrails) i postavlja pitanja o nameni zaprašivanja, u kojoj su meri prisutni nad Evropom, ko ih zaprašuje i ko to finansira, sa posebnim osvrtom na posledice po zdravlje stanovništva. U ime Evropske komisije odgovor je pružio Stavros Dimas koji je izjavio da je Komisija svesna navedenih tvrdnji, ali da za te tvrdnje ne postoje dokazi. Pitanja i odgovori su objavljeni na internet stranicama Evropskog parlamenta.

Pre Erika Meijera slicna pitanja su 2005. godine postavili Italo Sandi i Piero Ruzzante , pripadnici Italijanske demokratske levice u Italijanskom parlamentu, kasnije  su to isto ucinili Asimina Xirotiri i Fotis Kouvelis u Grckoj, ali im do danas nije odgovoreno.

Bivša ministarka za životnu sredinu Donje Saksonije i clanica Bundestaga od 1998-2009, Monika Griefahn , izrazila je zabrinutost zbog upotrebe mešavine aluminijuma i barijuma u vazduhu, zbog njihovog izuzetno toksicnog potencijala. Dr. Leonard Horowitz ,  medunarodno priznati autoritet za javno zdravstvo, s brojnim titulama iz javnog zdravstva i humanistickih nauka sa Harvardu, veruje da su hemijski tragovi odgovorni za hemijsko trovanje stanovništva cija je posledica pad prirodnog imuniteta. Tako gradani postaju podložni infekcijama u višem ili manjem stepenu, zavisno o izloženosti takvim agensima. Kroz svoj rad izražava svoja saznanja, teorije i zabrinutost u vezi zaprašivanja stanovništva putem hemijskih tragova.

Naucnik pod pseudonimom DEEPSHIELD, koji je radio na tom projektu LLNL na kompjuterskim simulacijama dugorocnih klimatskih posledica, je odgovarajuci  na pitanja jedne kanadske chemtrail internet stranice izašao u javnost sa informacijama da su naucnici koji su radili na projektu bili samo delimicno upuceni u detalje tog projekta (need to know basis) i da su postojala jaka razmimoilazenja medju njima. Najviše ga je uznemiravala cinjenica procene Svetske zdravstvene organizacije (WHO – World Health Organizatio) o dugorocnim posledicama hemijskih tragova po zdravlje i mogucom smrtnošcu 40 miliona ljudi godišnje na globalnom nivou. Najugroženiji deo populacije su uglavnom deca, stariji i ljudi slabijeg imuniteta. Po njemu, program je zacrtan da se sprovodi 50 godina i lako je izracunati da ce se doci do broja od 2 milijarde ljudi koji ce umreti od posledica chemtrailsa.

26. septembra 2004. godine, saradnik LLNL instituta – Deepshield je navodno izvršio samoubistvo u svojoj garaži trovanjem ugljenmonoksidom. Nije ostavio svojoj porodici oproštajno pismo.

Bivši šef FBI u Los Andelesu, Ted L. Gunderson (20), potvrduje postojanje hemijskih tragova koje naziva „smrtonosni tovar“: „Smrtonosni tovar, inace poznat kao hemijski tragovi, baca se i zaprašuje širom Amerike i Evrope“. U svom video zapisu takode  spominje da je na delu zlocin protiv covecanstva koji se sprovodi iz neobeleženih aviona slicnih bombarderima.

Danas ne postoji sumnja da se program zaprašivanja hemijskim tragovima izvodi najvecim delom iz specijalno opremljenih boing transportnih  neobelezenih aviona NATO avijacije. Nijedna zemlja koja nije clanica NATO-a ili NATO – Partnerstva za mir (PZM) nije u sastavu programa zaprašivanja. Pored toga, clanice potpisnice NATO- PZM ovom odbrambenom paktu daju velike koncesije koje ukljucuju prava nenajavljenih preleta.

U Evropskom programu zaprašivanja radi se o zajednicki koordiniranom, usko povezanom poduhvatu vojne i civilne avijacije.

MOGUCI RAZLOZI ZAPRAŠIVANJA HEMIJSKIM JEDINJENJIMA

Objašnjenja koja se mogu cuti kao nezvanicni razlozi zaprašivanja stanovništva hemijskim jedinjenjima su:

– kontrola globalnog zagrevanja,

– upravljanje klimatskim promenama – geoinžinjering (Geoengineering),

– daljinsko upravljanje ljudskom populacijom

– izazivanje pada imuniteta stanovništva radi profita farmaceutske industrije,

– depopulacija stanovništva na planeti Zemlji (genocid),

– interes korporacija koje proizvode genetski modifikovane organizme (GMO).

,,Monsanto“ je, kao vodeca korporacija na tom polju, predao patent za gen koji je otporan na aluminijum, glavni sastojak hemijskih tragova.

Čini se da su najargumentovanije teorije koje Chemtrails povezuju sa nekim oblikom pokušaja modifikovanja klime (geoengineering), bilo na lokalnom, bilo globalnom nivou. U vezi s tim, cesto se spominje operacija Cloverleaf, koja vuce poreklo od Edwarda Tellera iz Nacionalne laboratorije Lawrence Livermore. Americka televizija CBS (21) je 2001. godine priznala da naucnici „traže drasticna rešenja za globalno otopljavanje, ukljucujuci i manipulisanje atmosferom masivnih razmera“. CBS je potvrdila postojanje plana da se avioni napune metalnom prašinom koja bi „reflektirala dovoljno svetlosti da se podstakne globalno hladenje“.

U studiji americkog vojnog vazduhoplovstva iz 1996. godine pod naslovom „Upravljanje vremenom do 2025.“ (22) opisano je kako specijalisti za delovanje na klimu raspršuju hemikalije iz letecih tankera u procesu koji vazduhoplovstvo zove „vazdušno zamracivanje“.

PRAVNI ASPEKTI ZAPRAŠIVANJA HEMIJSKIM JEDINJENJIMA

Pitanje preleta stranih putnickih aviona preko teritorije Republike Srbije je regulisano Zakonom o vazdušnom saobracaju (23) kojim je u cl. 13 stav 1 propisano da ,,iz vazduhoplova za vreme leta ne smeju se izbacivati predmeti“, osim, izuzetno kada je ugrožena bezbednost putnika i vazduhoplova prema st. 2 istog clana, kapetan aviona može narediti izbacivanje goriva, dok se prema st. 3 istog clana ,,narocito ne smeju izbacivati hemijska sredstva“.

Isto tako, na osnovu cl. 28 Zakona o vazdušnom saobracaju (23), svaki vazduhoplov mora posedovati uverenje o emisiji gasova, koji se moraju kretati u dozvoljenim granicama.

Ukoliko se dogodi, da strani vazduhoplovi nad Srbijom izbacuju radiološka, hemijska i biološka sredstva, to se može smatrati aktom agresije i tada se primenjuje Zakon o odbrani (24), prema kojem je na osnovu cl. 6, tacka 1 i 2, predsednik Republike Srbije dužan da rukovodi odbranom i isti donosi plan odbrane,

• na osnovu cl. 73 preduzimaju se mere zaštite i spasavanja po tacki 5- ,,radiološko- hemijsko-biološka zaštita“ od agresije iz vazduha.

•Po istom clanu Zakona o odbrani (24): ,,Ministar odbrane može da donese bliže propise o sprovodenju mera zaštite i spasavanja“.

Ukoliko se radi o zagadenju životne sredine i narušavanju zdravlja stanovništva tada se primenjuje Krivicni zakon (25) Srbije i to:

•na osnovu cl. 260 st.3 u vezi st.1 KZ je propisano da ko kršeci propise o zaštiti i unapredenju životne sredine zagadi vazduh, vodu ili zemljište u vecoj meri ili na širem podrucju (st.1) i ako je pri tome došlo do uništenja životnog ili biljnog sveta velikih razmera ili do zagadenja životne sredine u toj meri da je za otklanjanje posledica potrebno duže vreme i veliki troškovi, ucinilac ce se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.

•Za nepreduzimanje mera od strane nadležnih lica i organa prema cl.261 prema st.3 tog clana, ucinilac ce se kazniti istom kaznom propisanom u cl.260 st.3 i vezi st.1 KZ.

•Cl. 258 st.1 KZ propisuje:  Kaznice se zatvorom do 3 godine lice koje nekom škodljivom materijom zagadi vodu koja ljudima služi za pice ili životne namirnice.

Shodno napred navedenom, clanom 24 Ustava RS (26) je utvrdeno: ,,da je ljudski život neprikosnoven“, cl. 68 Ustava RS je utvrdeno da; ,,svako ima pravo na zaštitu svog fizickog i psihickog zdravlja“, cl.74 Ustava RS (26) je utvrdeno da; ,,svako ima pravo na zdravu životnu sredinu i na blagovremeno i potpuno obaveštenje o njenom stanju“ kao i da; ,,svako je dužan da cuva i poboljšava životnu sredinu“.

Na osnovu navedenih  zakonskih normi nedvosmisleno se može reci da ne postoji pravni osnov za zaprašivanje hemijskim sredstvima iz aviona nad teritorijom Republike Srbije i da se ono vrši kriminalno, bez legalnog odobrenja i nasuprot Ustava RS i svih navedenih zakona zbog cega se može svrstati u rang terorizma ili vodenja biološkog rata protiv Republike Srbije, odnosno vršenje radiološko- hemijsko-biološke agresije.

ZAKLJUCAK

Na osnovu iznetih cinjenica, obilja materijala, snimaka i videozapisa, sakupljenih materijalnih dokaza u vidu artefakata izbacenih iz aviona, svedocenja uznemirenih gradana Republike Srbije i istraživaca iz celog sveta, obolelih ljudi i strucnjaka iz medicinskih nauka, može se izvuci samo jedan moguci zakljucak;

protiv covecanstva, sledstveno tome i protiv gradana Republike Srbije, se vodi radiološko-hemijsko-biološki rat. Koje ga zakulisne strukture vode i iz kojih razloga može se posredno zakljuciti iz teksta o ciljevima Novog svetskog poretka uklesanog na kamenim blokovima teškim 600 (šesto) tona pod nazivom ,,Americki Stounhendž“ .Na prvom mestu upisano je „Održavajte covecanstvo ispod 500.000.000 (petsto miliona) u ravnoteži sa prirodom“.

Protiv covecanstva je skovana zavera, zavera postoji, ciljevi zavere se javno predstavljaju i sprovode, protiv covecanstva se vodi radiološko-hemijsko-biološki rat. Što se to pre prihvati kao ocigledna, neporeciva istina, bice sacuvan veci broj reprodukciono sposobnog stanovništva Republike Srbije.

Na Naslovu stoji ustavna i zakonska obaveza da utvrdi osnov ustupanja teritorijalnog integriteta Republike Srbije agresorima koji vrše radiološko- hemijsko-biološku agresiju nad stanovništvom Republike Srbije, da utvrdi razloge neizvršavanja ustavnih i zakonskih obaveza odgovornih državnih organa i funkcionera i da postupi po zakonu; podigne krivicnu prijavu protiv odgovornih lica i o tome obavesti javnost.

REFERENCE / IZVORI

(1)       http://www.chemtrails.ch/dokumentationen/JFW71.htm („Ukradeno plavetnilo – chemtrails u Švajcarskoj“ Journal Franz Weber, mart 2005, br 71)

(2)      Willam Thomas:

http://www.willthomas.net/Books_Videos/Chemtrails_Confirmed_Book_Extract.htm

(3)        Pismo dr. J. Michael Pece, http://www.anomaliesunlimited.com/Chemtrails/Pece.html

(4) http://www.alzscot.org/pages/info/aluminium.htm

(5) http://www.chemtrails911.com/docs/bariumhealth.htm

(6) http://www.carnicom.com/ http://www.carnicominstitute.org/perlingieri.html

(7) http://loveforlife.Com.au/content/11/03/30/chemtrails-crystal

formations-morgellion-fibres-and-self-assembling-polymer-formati

http://www.naturalnews.com/025757.html

(8) http://www.scribd.com/doc/30423012/

Unless-Peace-Comes- How-to-Wreck- the-Environment

(9) http://www.guardian.co.uk/politics/2002/apr/21/uk.medicalscience/print

(10) http://www.scribd.com/doc/56199571/32/

PITANJA-ERIK-MEIJER-A-%C4%88LANA-EUROPSKOG-PARLAMENTA-EUROPSKOJ-KOMISIJI

http://www.rense.com/general11/chemtraildeliv.htm

(11) http://uscode.house.gov./download/pls/50C32.txt

(12) Welsbach Patent: http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?

Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PALL&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO

%2Fsrchnum.htm&r=1&f=G&l=50&s1=5003186.PN.&OS=PN/5003186&RS=PN/5003186

(13) Willam Thomas:

http://www.earthisland.org/journal/index.php/eij/article/stolen_skies_the_chemtrail_mystery/

(14) http://www.ipcc.ch/organization/organization.shtml

(15) WRITTEN QUESTION by Erik Meijer http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?

pubRef=-//EP//TEXT+WQ+E-2007-2455+0+DOC+XML+V0//EN

(16),     Piero Ruzzante http://cieliliberi.blogspot.com/2007/03/interrogazione-parlamentare-del.html ;  http://www.checktheevidence.co.uk/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=127&Itemid=50

(17) Asimina Xirotiri and Fotis Kouvelis: http://www.spectrezine.org/environment/Hall6.htm

(18) Monika Griefahn http://www.sauberer-himmel.de/weiterfuhrende-links/

(19) „Death in the Air: Globalism, Terrorism &Toxic Warfare“, L. Horowitz

http://www.consumerhealth.org/articles/display.cfm?ID=20051028145626

(20)      Ted L.Gunderson:

http://aircrap.org/former-fbi-chief-ted-gunderson-says-chemtrail-death- dumps-must- be-stopped/33301/ http://en.wikipedia.org/wiki/Ted_Gunderson

(21) Americka televizija CBS

http://www.cbsnews.com/stories/2001/01/15/archive/main264362.shtml

(22)http ://www.fas.org/spp/military/docops/usaf/2025/v3c15/v3c15-1.html

http://www.fas.org/spp/military/docops/usaf/2025/index.html

(23)  Zakon o vazdušnom saobracaju (,,Sl.list SRJ“, br.12/98, 5/99, 44/99,

73/00, i 70/01 i ,,Sl. glasnik RS  br.101/05,)

http://www.regulativa.me/naslovi/30954-Zakon-o-vazdusnom-saobracaju

(24)  Zakon o odbrani (,,Službeni glasnik RS“  br. 45/91, 58/91, 53/93,

48/94) http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_odbrani.html

(25)  KRIVICNI ZAKONIK REPUBLIKE SRBIJE

Stupio na snagu 01.01.2006

Najnovije izmene na snazi od 11.09.2009

(„Sl. glasnik RS“, br. 85/2005, 88/2005 – ispr., 107/2005 – ispr. i 72/2009)

http://www.stojkovic.co.rs/pdf/krivzak.pdf

(26)          Ustav RS (,,Sl. glasnik RS“ br.98/2006)

http://www.paragraf.rs/propisi/ustav_republike_srbije.html

(27) http://extraordinaryintelligence.com/690/the-unexplained/american-

stonehenge-the-georgia-guidestones/

(X) Prvi hrvatski isttraživacki rad o Chemtrailsima, januar 2010

http://blog.vecernji.hr/misak/2010/01/

DOPUNA IZVORA INFORMACIJA U DOKAZNOM POSTUPKU

Svedocenje Lidije Vujinovic iz Malog Idoša, Molski put br. 13, sa

1. mob. tel.: 062-185-15-08, da je u nedelju. 14. avgusta bila svedok

zaprašivanja hemijskim jedinjenjima iz aviona u vazduhu posle cega

je usledila padavina nekih svetlucavih paucinastih niti iz vazduha.

G-da Vujinovic je izrazila spremnost da svedoci u dokaznom postupku.

2.  Svedocenje Aleksandre Petronijevic iz Valjeva, Sindeliceva 22

stan 19 koja je napravila i snimke zaprašivanja iznad Valjeva i dostavila

ih Eko-pravnoj zaštiti Ekološkog pokreta Novog Sada. Sprermna je da

svedoci u dokaznom postupku.

3.  Svedocenje Gorana Vorgica iz Novog Sada koji je snimio zaprašivanje iz aviona na nebu iznad Novog Sada i spreman je da svedoci.

4.  Svedocenje Dragane Stankovic iz Niša, ulica Milorada Veljkovica

– Špaje 13/24 koja je napravila snimke zaprašivanja u Gradašnici,

opština Leskovac.

Direktor

Nikola Aleksic, s.r.

3 Comments

  1. Radioaktivnim je započeta sa nuklearnom katastrofom U Ukrajina gde je Kneževac bio zatrovan i ćerku Anu doveo u Srbiju da se leči. Zapravo su igrali Vitgenstajnovu jezičku igru Kojen i ostali gde je Branisavljevic te godine navodno zaštitio dete odlaskom u Katoviče cilj je bio kladja za folk zvezde Amerike i Velikog Brata Princa Vilijema Trovanje radioaktivnim omogucuje čitanje mozgova i biranje napred u Mondrian igri koja nije ni shvaćena. Problematika je cela Palmoticeva koja bi trebali da leči mentalnom a ne psihopatiji da daje Kneževic opet. U pitanju je đavolski nehumanog gde se osoba tretira kao sredstvo. Ceo jedan vrtić dece je nastradalo u samo jednoj nečijoj grešci. Taj lek je Risar i Risperidon i odgovorne gospodnje sa platom 5000 evra su Pavlov Filipovic Kneževic je otkriveno da je podofilicar i silovatelj.

  2. Ima li iko ista da kaze? Radi li iko ista po ovom pitanju? Svaki dan je isto i niko izgleda ne preduzima nists. Da li samo ja vidim nebo iznad Beograda?

Ostavite komentar