Dva zlata srpskih strelaca na Otvorenom prvenstvu Mađarske

Srpski strelci su odlično startovali na Otvorenom prvenstvu Mađarske vazdušnim oružjem u Budimpešti. Naši reprezentativci su, predvođeni Zoranom Arunović, tokom prva dva dana tradicionalnog turnira u glavnom gradu Mađarske osvojili dve zlatne medalje.

Zorana Arunovićeva je trijumfovala u pojedinačnom takmičenju pištoljem, a došla je i do zlata u nadmetanju miks parova, u timu sa Duškom Petrovim.

Zorana je u svom prvom zvaničnom takmičenju posle Olimpijskih igara, u pojedinačnom nadmetanju seniorki pištoljem, u kvalifikacijama zauzela prvo mesto sa 572 kruga. Potom je tokom celog finala bila u vođstvu i trijumfovala sa krugom prednosti ispred Mađarice Veronike Major.

Arunovićeva i Petrov su drugog dana, u nadmetanju miks parova pištoljem bili ubedljivo najprecizniji i u prvoj i u drugoj fazi kvalifikacija, u konkurenciji 21 para iz šest zemalja. U meču za zlato sastali su se sa mađarskim reprezentativcima Veronikom Major i Miklošem Tartaijem. Srpski tandem je do zlata došao trijumfom 17:11 u poenima.

Duško Petrov je u pojedinačnom takmičenju osvojio šesto mesto. Sanja Vukašinović je startovala u nadmetanju puškom i u prvom nastupu ostala pred vratima finala, zauzevši deveto mesto u kvalifikacijama.

Trećeg i poslednjeg dana mitinga, u nedelju, učesnici će se još jednom nadmetati u pojedinačnoj konkurenciji.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar