Ekocid: Širom Srbije ubijaju se šakali! (VIDEO)

Zločinačka lovačka društva širom Srbije i ove godine, uz jelo, piće, pesmu, prangijanje i veselje, divljački i štetočinski kako samo lovci umeju,sprovode organizovan ekocid nad šakalima šija se populacija poslednjih godina dramatično smanjuje * Lovci ne ubijaju divljač zbog toga što su gladni nego iz čiste zabave * Organizatori šakalijade kažu da to rade zbog „turizma“, što je svojevrsno ludilo

Ekocid nad šakalima 2

Ekocid nad šakalima 1

Ekocid nad šakalima 3

NIŠ – U Gornjoj Vrežini održana je šesta Šakalijada, tradicionalni lov na šakale u kojem je učestvovalo preko 500 lovaca iz celog regiona. Ulov je bio – 5 šakala i 3 lisice.

– Gradska opština Pantelej učiniće sve da ova manifestacija bude pokretač lovnog turizma u našem kraju, kaže narodni poslanik Bratimir Vasiljević.

Sakalijada_2016

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NNbfg-zPOSs]

KLADOVO – U subotu 06.02.2016 održana je tradicionalna „Šakalijada“ u Vajuzi na kojoj je učestvovalo oko sto lovaca iz kladovskog kraja. Organizator ove manifestacije je Lovačko udruženje „Ključ“ Kladovo u saradnji sa podržnicom Milutinovac- Vajuga-Korbovo. Na ovogodišnjoj šakalijadi nije zabeležen veći ulov ovih divnih stvorenja ali je to bila prilika da se lovci skupe, druže, opijaju do besvesti, šenluče i razmenjuju svoja zločinačka iskustva. Ova manifestacija se održava po četvrti put, a Lovačko udruženje „Ključ“ obeležilo je jedan izuzetan jubilej – 30 godina bratimljenja sa lovačkim udruženjem iz Zmajeva kod Novog Sada koji su bili gosti šakalijade. Ovo uzajamno druženje traje od 1986 godine i prenosi se i na mlađe generacije. Nakon lova, druženje je završeno lovačkim specijalitetima i narodnim veseljem u sali Doma kulture u Vajuzi.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=D552LY89NPE]