EKSKLUZIVNO: Vojska Srbije postavila artiljeriju u blizini Jarinja!

Vojska Srbije je danas u kopnenoj zoni bezbednosti, u blizini administrativnog prelaza Jarinje stacionirala nekoliko topova, odnosno haubice dalekog dometa.

Postavljanje artiljerije je usledilo nakon što se Milan Mojsilović načelnik generalštaba Vojske Srbije, sinoć hitno uputio ka Raški.

„Zadaci koje je dobila Vojska Srbije i ja kao načelnik, biće u potpunosti sprovedeni i realizovani kao takvi. Situacija je dole složena, kompleksna, zahteva prisustvo Vojske Srbije duž administrativne linije i u narednim periodima Vojska Srbije, kao prag mira i stabilnosti, biće usmerena ka izvršenju. Raspolažemo sa svim informacijam detaljno. Morate da znate da će preduzete mere i dobijeni zadaci biti u potpunosti ispunjeni“, kazao je Mojsilović.

Provladini mediji u Beogradu preneli su sinoć da se u Zubinom Potoku čula raflana paljba, dok su pojedini naveli da je došlo do razmene vatre lokalnih Srba sa Kosovskom policijom. Kosovska policija saopštila je da nije bilo incidenata između njenih pripadnika i bilo kakvih grupa na severu Kosova.

Predstavnici Kfora su saopštili, odgovarajući na upit Koha ditore, da je u Zubinom Potoku došlo do pucnjave, ali da u tom incidentu nije bilo povređenih, niti je pričinjena materijalna šteta.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar