ELIKSIR MLADOSTI: Hijaluronska kiselina u Bio Hyaluronu u tečnom obliku!

Molekul hijaluronske kiseline u tečnom obliku unet u telo dostupniji je organizmu, a telo može lakše da ga iskoristi * Balkanika Nature nudi prirodan, siguran i efikasan preparat Bio Hyaluron kapi lepote i zdravlja, prirodna pomoć u bočici kako bi izgledali lepše i zdravije * Hijaluronska kiselina je najmoćniji i ključni molekul u borbi protiv starenja kože * Ima najjaču moć hidratacije, zato je i zovu „prirodni ovlaživač
Prodajna mesta:
Lilly drogerie sa apotekom
BENU apoteke
Betty apoteke
Porudžbine: 011/4086-738,4086-739

biohyaluron-baner-kocka

Volim jutro. Jastuk mi je namešten tako da prvi sunčevi zraci padaju ravno na njega. Danas me je Sunce pomilovalo po licu, i dok još nisam otvarila oči, znala sam da je divan i vedar dan! Još malo ću ući u osmu deceniju života, ali odraz u ogledalu i moj lični osećaj mii govore da se osećam mlađe od svoje biološke starosti!
Kao Magistar farmacije i specijalista farmakoinformatike ne prepuštam ipak sve subjektivnom osećaju, već zaista pratim trendove i najnovija istraživanja na polju medicine i zdravlja uopšte. Ono što sa ovim iskustvom mogu odgovorno da tvrdim jeste, da stvari koje činimo svom telu, dobre ili loše, možda nećemo primetiti sa četrdeset ili pedeset godina, ali u poznijem dobu itekako hoćemo.

Poslednjih godina, više nego ikad, trudim se da svoje telo negujem kako treba. Pored pravilne ishrane i fizičke aktivnosti neophodno je da svom telu obezbedimo dobru suplementaciju, jer način života i kvalitet hrane danas ograničavaju telo da zadovolji svoje potrebe. Pored vitamina i minerala koji su dnevna potreba organizma, u poslednje vreme sve više se govori o hijaluronskoj kiselini kao molekulu koji je postao nezamenjiv u očuvanju zdravlja.

Podeliću sa Vama saznanja o ovom eliksiru mladosti i kako da odaberete preparat koji je pravi za Vas.
Na početku moram da kažem da sve ćelije ljudskog organizma imaju sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina je u organizmu široko rasprostranjena u vezivnom tkivu, oku, sinovijalnoj tečnosti zglobova, koži, a u velikom procentu se nalazi I u srčanim zaliscima i nervnom tkivu. Značajna informacija je da se sinteza endogene(ona koju organizam sam stvara) hijaluronske kiseline smanjuje između 25. i 30. godine života. Njena proizvodnja počinje da opada, a smanjena sinteza može biti i posledica nekih bolesti. Ovakav razvoj događaja može biti podstaknut i umanjenom sposobnošću organizma da se izbori sa slobodnim kiseoničnim radikalima koji doprinose oštećenju tkiva i gena u organizmu , kao i mnogim drugim faktorima (polutanti u vazduhu, hrani, plastičnoj ambalaži(BPA), deterdženti , omekšivači za rublje, pesticide, duvanski dim, kozumacija alkohola, stres…).

Svaka od navedenih stavki doprinosi procesu, koji je neminovan za sve nas, a u svojoj fizičkoj manifestaciji ga prepoznajemo kao starenje. Dok smo relativno mladi i zdravi ne pridajemo veliki značaj starenju, ignorišemo „sitne“ probleme koji se nakupljaju tokom decenija, sve do trenutka dok ne pređemo liniju bez povratka kada se neke stvari ne mogu vratiti. Odavno sam postala svesna da je hijaluronska kiselina molekul koji se izdvaja kao nešto što se mora uneti u organizam. Ja sam se zaista, koristeći razne preparate sa hijaluronskom kiselinom, trudila da je svom telu obezbedim. Ne mogu da kažem da to nije imalo efekta, ali taj efekat nije bio srazmeran mojim očekivanjima. Možda sam htela previše?

Međutim, nešto što je meni zapalo za oko pre mesec dana je preparat Bio Hyaluron. Znam da na tržištu postoje razni preparati sa Hijaluronskom kiselinom, ali ovaj mi se dopao na prvi pogled. Pitate se kako može neki preparat da mi se tek tako dopadne?

biohyaluron-photo
Ovo je prvi put da sam primetila da je hijaluronska kiselina u Bio Hyaluronu u tečnom obliku! Za mene to znači da je molekul hijaluronske kiseline u tečnom obliku unet u telo dostupniji organizmu, a telo može lakše da ga iskoristi. Krenula sam u istraživanje. Kontaktirala sam kolege koji zastupaju grčku farmaceutsku kompaniju koja proizvodi Bio Hyaluron. Saznala sam da tečni oblik nije jedina stvar koja pozitivno utiče na apsorpciju. Veličina molekula hijaluronske kiseline je svedena na takvu meru da telu olakšava apsorpciju u crevima. Još jedna stvar me je mučila. Hijaluronska kiselina se obično dobija iz živinskog materijala (kreste petlova).

Ovako dobijena hijaluronska kiselina može pokrenuti imunološku reakciju u organizmu i izazvati alergije. Dovoljno je da kažem da sam još kao dete bila osetljiva i podložna alergijama da bi ste shvatili razlog moje zabrinutosti. Još jedan plus za Bio Hyaluron. Hijaluronsku kiselinu za ovaj preparat dobijaju biofermentacijom, a čistoća supstance je 95%! Takođe sam dobila na uvid sertifakt da preparat nije poreklom od genetski modifikovanih organizama (GMO).

Definitvno sam odlučila da ga probam! Moj „stari prijatelj“, oseteoartritis i bol u kolenu moraće da izađu na megdan mom novom „najboljem prijatelju“ – Bio Hyaluron-u. Ali s obzirom na širok spektar funkcija koje obavlja ovaj jedinstveni molekul, ne možemo govoriti samo o njegovom uticaju na jedan sistem u telu, već o dobrobiti za ceo organizam. Meni je bol u kolenu bio osnovni razlog zbog kojeg sam počela da pijem Bio Hyaluron, ali sam primetila još neke njegove pozitivne efekte!

Bolovi u kolenu su počeli da popuštaju već posle desetak dana. U tih prvih deset dana sam uzimala tri mililitra Bio Hyalurona dnevno, pre svakog obroka po jedan mililitar. Mi farmaceuti to zovemo “udarna doza”. Posle tog perioda sam dozu smanjila na dva puta u toku dana, ujutru I uveče po jedan mililitar do kraja uzimanja prvog meseca. Dužina terapije sa Bio Hyaluronom traje minimum tri meseca, a optimalno šest meseci. Hijaluronska kiselina ima kumulativni efekat, a u narednim mesecima koji mi predstoje doza održavanja je jedan mililitar dnevno.

Efekti koje sam primetila posle prvog meseca uzimanja su pre svega smanjenje bola u kolenu I olakšano obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Sve to zahvaljujući Bio Hyaluronu koji podmazuje zglobove, olakšava kretanje, štiti zglobove I hrskavicu od starenja I habanja I smanjuje upalu pružajući olakšanje od bolova.

Možda ništa manje važan efekat, pogotovo za nas žene je uticaj Bio Hyalurona na kožu. Koža mi je postala punija, sjajnija I svežija. Takođe sam primetila da su mi kosa I nokti lepši I kvalitetniji.

Htela bih sa Vama da podelim još neke činjenice kloje mogu biti interesantne. Hijaluronska kiselina se nalazi u strukturama oka, sprečava prodor mikroorganizama, daje vlažnost oku i omogućava njegovo pravilno funkcionisanje. Naročito važna struktura oka je sočivo koje zbog svoje elastičnosti, uz rad mišića, omogućava da vdimo predmete na različitoj udaljenosti. Kada ljudi ostare sočiva u očima gube elastičnost. Ona više ne mogu da menjeju svoj oblik da bi pravilno stvarala sliku.

Srce dnevno napravi prosečno oko 100.000 otkucaja! Mesečno tri miliona, a godišnje 36 miliona. Tokom prosečnog života čoveka, u trajanju od 75 godina, ono „otkuca“ oko 2,7 milijardi puta!

Svaki ciklus srčanog otkucaja kontroliše protok krvi kroz srce koji je praćen otvaranjem i zatvaranjem četiri srčana zalistka. Sračani zalisci sadrže hijaluronsku kiselinu koja im pomaže da ostanu elastični i da pravilno obavljaju svoj zadatak tpkom celog života.

Ja sam svoj eliksir mladosti pronašla! A vi?

mr.ph.spec. Radmila Rađenović