HAARP ipak utiče na klimu !

 

 

БЕОГРАД – Према овим документима Србија се налази на листи учесника међународних конференција AVESOME програма Станфорд универзитетa (који директно проучава и развија HAARP)

Овај универзитет координира и руководи пројектом утицаја таласа ниске и екстремно ниске фреквенције на загревање јоносфере. ХААРП показују докуманта може да се употреби „за повећање температуре на циљаном подручју“.У документу Станфорд универзитета г наводе се следећи циљеви примене ХААРП-а:

-“У сарадњи са нашим партнерима, независним научницима, развити глобалну мрежу пријемника”.

-“Унапредити изворно и одрживо извођење научних истраживања радио таласа у одређеном месту”.

Из преузетих докумената, и научних радова може се закључити да овај програм има за циљ антенско умрежавање широм света, ради стварања тзв фазне решетке. Та “решетка” је неопходан предуслов да би се зраци испаљени са Аљаске а који проузрокују ефекат грејања или хлађења могли фокусирати на циљано подручје.

Прва конференција била 2009. године у Тунису

Прва научна Конференција AVESOME програма организована је 2009. у Тунису, а друга 2010. у Арапским Емиратима.

На основу ових података, преузетих директно од Станфорд универзитета са катедре која руководи ХААРП-ом, јасно се види да је и Србија учесник овог пројекта – на списку учесника прве конференције у Тунису, одржане 2009. наведена је Душанка Шулић из чије маил адресе се може закључити да је она са факултета физике, Универзитета у Београду.

Тај први скуп је, између осталог, имао за циљ и постављање антена и праћење тока пројекта мерења температуре јоносфере. С обзиром да на том пројекту раде истраживачи из Србије, а имајући у виду и то је Србија (као централни део Балкана) обележена на мапи места у којима се реализују активности АVESOME програма, реално је очекивати да од наших истраживача добијемо информације о активностима које се на том пројекту реализују у Србији. Са мапе се види да су једино необележена подручја: Кина, Русија и средња и јужна Африка.

Усмерено лансирање енергије

Међу радовима који су повезани са овом темом је рад групе истраживача из Ташкента (Узбекистан) који је везан за земљотресе: “Earthquake simulation by equipment movement and power disconnection”Ionospheric heating beam (Грејач јоносфере или јоносферни грејни сноп)

У раду који је део докторске дисертације Мориса Бернарда Коена, водећег научника Станфорд универзитета. Наводи се да радио спектар између 300Hz и 10kHz (ELF/VLF) има широку примену за глобалне комуникације, даљински очитавање јоносфере и магнетосфере и подземне претраге.

-Док је муња доминантан природни извор ових радио таласа, вештачко генерисање ових таласа је постало трајан изазов за научнике и инжењере, због њихове изузетно дуге таласне дужине (30-1000 километара). Недавно су ELF/VLF таласи успешно генерисани високофреквентним (HF, 3-10 MHz) загревањем доњег слоја јоносфере (на висини 60-100 км), чиме се мења проводљивост атмосферске плазме. У присуству природних струја, као што je „aurora electrojet”, укључивањем и искључивањем модулације ове високофреквентне енергије над тим природним струјама може се добити ELF/VLF наизменичне струје. Ова техника претвара доњи слој атмосфере у велику антену, која емитује енергију ка Земљи – јоносфера је проводник и затим навише у магнетосферу. Иако ова техника и даље остаје један од ретких средстава поузданог генерисања ELF/VLF таласа, HF у ELF/VLF ефикасност конверзије остаје прилично ниска . наводи се у раду Бернарда Коена

Коен даље се наводи шта представља и чему служи мрежа антена постављених на Аљасци.

-Користећи 3,6 MV HAARP HF грејно тело на Аљасци, ми смо показали да правилно коришћење кретања HF снопа може повећати генерисану моћ ELF / VLF таласа чак десетоструко. Осим тога, као резултат ефективно креиране планетарне ELF/VLF фазне решетке, усмерено лансирање ове енергије постаје могуће. Ми користимо теоријске моделе процеса HF грејања и хлађења, и ELF/VLF таласа, да би осветлили запажања и идентификовали физичке механизме који су основа за генерисање таласа, поготово оне који се односе на кретање HF снопа.

Укратко – користећи у експерименту 3,6 MV HAARP HF грејно тело на Аљасци, научници су показали да правилно коришћење кретања високофрекфентног снопа може повећати производња ELF / VLF таласа  чак десетоструко. Дакле, фактори који утичу на повећање температуре на циљаном подручју могу да се увећају и до десет пута, вештачки, путем таласа ниске фреквенције и помоћу антена које су постављене свуда сем у Кини, Русији и средњој и јужној Африци.

 
 
 
 

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar