FK Miljakovac kandidat za najbolji amaterski klub!

Fudbalski savez Srbije je kandidovao FK Miljakovac za nagradu UEFA u kategoriji „Najbolji evropski amaterski klub” u izboru  „UEFA Grassroots awards” (Nagrade u kategoriji bazičnog fudbala). Priznanja u okviru bazičnog fudbala UEFA u nekoliko kategorija dodeljuje od 2010. godine nacionalnim savezima, klubovima i pojedincima koji svojim radom aktivno rade na stvaranju boljeg fudbalskog okruženja.

FK Miljakovac je za samo dve godine postojanja uspeo da organizuje veliki broj humanitarnih akcija koje su za cilj imale pomoć u lečenju dece i odraslih, podršku infrastrukturnim projektima, kao i podizanje svesti o određenim zdravstvenim problemima. Najskoriji primer bila je akcija „Sačuvaj lopte” koja je izazvala ogromnu pažnju, i po prvi put u javnosti stavila u fokus temu raka testisa kod muškaraca sa akcentom na prevenciju i redovne preglede.

Kroz svoje akcije Miljakovac je ostvario saradnju i sa inostranim klubovima, igrao međunarodne humanitarne utakmice i uzeo učešće u novoosnovanom evropskom takmičenju za amatere „Feniks trofej”, u kojem nastupa zajedno sa klubovima iz još 9 zemalja Evrope, i kao jedini klub iz našeg regiona.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar