Kragujevčanin obezbedio 810 sadnica za pošumljavanje Šumarica

Kragujevčanin Saša Vasiljević, obezbedio je 810 sadnica kestena i hrasta koje će biti posađene u Šumaricama. Svoje sugrađane poziva da mu se već u subotu, 27. novembra, pridruže u prvoj akciji sadnje.

– Tokom prve akcije posadićemo 500. Od Spomen parka smo dobili dozvole za dve lokacije i sadićemo na potezu kod Slovačkog groblja i na jednoj livadi iznad spomenika Streljanim đacima i profesorima, kaže Vasiljević, dodajući da već je pre nekoliko dana i pripremio teren za sadnju, te svima koji mu se pridruže preostaje samo da posade „svoje” drvo.

Ovaj pedesettrogodišnji programer već godinama se bavi ekološkim aktivizmom. Rado učestvuje u ekološkim akcijama, a njegovi prijatelji i on su se pre nekoliko godina udružili i kupili pet AirVisual aparata koje su postavili na najkritičnijim gradskim lokacijama. Svoje aparate umrežili su sa aplikacijom i podesili na javno dostupno očitavanje informacija.

Videvši konkurs SBB fondacije nije oklevao.

– Pošto je konkurs bio namenjen udruženjima, obratio sam se kragujevačkom Ekološko istraživačkom udruženju „Mladen Karaman“, sa kojima sam i ranije radio različite akcije, objašnjava Vasiljević.

Fondacija SBB je u okviru svoje ekološke akcije „Da šume bude više, da se lakše diše“ obezbedila 13.000 sadnica različitih vrsta drveća. Na konkursu je prošlo 16 udruženja i organizacija iz cele Srbije, među kojima je i Ekološko istraživačko udruženje „Mladen Karaman“, odnosno inicijativa Saše Vasiljevića.

Prva akcija pošumljavanja Šumarica biće organizovana u subotu. Svi koji žele da se pridruže mogu u 10 sati da dođu na parking Muzeja „21. oktobar“ ili pola sata kasnije na parking kod Slovačkog groblja.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar