LOCIRAN RADOJE ZVICER: Evo gde se odbegli vođa kavačkog klana krije i ko mu pomaže!

Radoje Zvicer, vođa crnogorskog narko-klana koji je poručivao ubistva Veljku Belivuku zvanom Velja Nevolja, poslednji put je lociran pre nekoliko dana u Brazilu.


Srbija je za Radojem Zvicerom raspisala međunarodnu crvenu poternicu. Prema nezvaničnim podacima Zvicera u ovom bekstvu ne prati porodica, odnosno supruga Tamara, koja mu je spasila život u vatrenom obračunu u Ukrajini prošle godine.

Ne zna se gde je Tamara

Juče nije bilo moguće dobiti ni zvanične ni nezvanične informacije u crnogorskoj policiji da li je Tamara Zvicer i dalje na prostoru Crne Gore ili je u nekoj od susednih država.

Zvicer je šef izuzetno organizovanog i moćnog krijumčarskog lanca kokainom i pokriva države Balkana i Evropu. U svim državama ima svoju „ispostavu“. U Srbiji je nju predvodio Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja. Celokupan lanac iznad Zvicera još nije potpuno razotkriven, ali je gotovo sigurno da sarađuje sa jednim od moćnijih kolumbijskih kartela.

Prema do sada dostupnim podacima, ovaj Kotoranin, od kako je napustio Crnu Goru, neprestano menja mesta pa i države Južne Amerike. Kao bitan igrač ima pomoć kartela pri kretanju.

Radoje Zvicer već u martu nije zatečen u svojoj kući u kotorskom naselju Kavači. Crnogorska policija upala je u kuću 28. marta, a pretres je izvršen čak 18 dana nakon što je holanska policija razotkrivajući distribuciju kokaina na prostoru skandinavskih zemalja i prateći rute došla do kavčana i plana likvidacije.

Razotkriveno je da je u Crnoj Gori planirano ubistvo Podgoričanina Milića Minje Šakovića, za koga se sumnja da je učestvovao u likvidaciji vođe navijača partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je bio prijatelj i šef Velje Nevolje.

Zvicer je naručivao ubistva od Velje Nevolje

Umesto glavnog čoveka, koji po svemu sudeći bio na vreme obavešten o policijskoj akciji, uhapšen je Slobodan Kašćelan koji u javnosti slovi za šefa „kavčana“, ali je sudeći po operativnim podacima bio samo maska Zviceru.

Naručivao ubistva

Osim saradnje u dilovanju kokaina, Zvicer je od Veljka Belivuka i njegovog najbližeg prijatelja i desne ruke Marka Miljkovića naručivao ubistva. Prema operativnim podacima upravo je Zvicer od Belivuka naručio likvidaciju Nišlije i člana „Pink Pantera“ Milana Ljepoje.

Ljepojin DNK pronađen je u kući strave u beogradskom naselju Ritopek u kojoj su Belivuk i Miljković mučili i ubijali otete suparnike. Njegovo telo nije pronađeno.

Zvicer se već ranije uspešno skrivao od suparnika i policije. Naime godinu dana krio se u Ukrajini i pitanje je da li bi ikada bio lociran da ga, kako se sumnja, neko od saradnika nije “prodao” suparnicima. Izrešetan je krajem aprila prošle godine, ali je preživeo napad.

On je u Ukrajinu ušao koristeći bosanski pasoš, koji je u toj državi trebalo da mu garantuje “nevidljivost”. Izbor države, pasoša i mesta prebivališta u Kijevu bio je idealan. Te tri stavke, odnosno Zvicerov izbor, govore da je vođa kavačkog klana pažljivo birao gde će se preseliti s porodicom kako bi se sakrio od suparnika i policije koja godinama traga za njim.

Pasoš sa oznakom “ljiljana” Zviceru je u Kijevu obezbeđivao mir, jer, kako BIH u ovoj državi nema ni ambasadu ni konzulat, zvanične insitutucije ga nisu proveravale. Kako se sumnja vođa Kavačkog klana trenutno na raspolaganju ima ukrajinski pasoš, ali i dokumenta Severne Makedonije, BiH i Hrvatske.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar