Loznica: Još 9 pacijenata preminulo od korone

Na kovid odeljenjima lozničke Opšte bolnice nije bilo lako ni tokom prazničnih dana, a u periodu od četvrtka do danas nastavljen je niz loših vesti i bitku sa koronavirusom izgubilo je još devet pacijenata.

Tako je od posledica zaražavanja koronavirusom od početka pandemije do danas ovde zabeležen 201 smrtni slučaj kovid pacijenаtа.

Prema zajedničkom izveštaju Opšte bolnice i Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“ tokom prazničnih dana pregledano je 611 pacijenаta sa akutnim respiratornim tegobama. Od toga se njih 142 javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju dok su ostali bili na kontrolnim pregledima.

Služba za radiološku dijagnostiku primila je 620 pacijenata kojima je urađena radiografija pluća, a kod njih 66 dijagnostikovane su nove pneumonije. Iz Trijažnog centra su 132 pacijenta upućena infektologu na dodatni pregled, a u ambulanti Infektivnog odeljenja ukupno je obavljeno 250 pregleda pacijenata sa simptomima moguće kovid infekcije. Za njih 73 to je bio prvi pregled.

Trenutno se na kovid odeljenjima Opšte bolnice na bolničkom lečenju nalazi 98 kovid pacijenata, devetnaest manje nego uoči praznika. Na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji su tri, a na invazivnoj jedna osoba, navodi se u današnjem izveštaju lozničkih zdravstvenih ustanova.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar