100 SADNICA ZA 100 GODINA!

PRIKLJUČI SE, ZASADI SVOJE DRVO!
Akcija je deo projekta “Plava unija za zeleni Beograd” koji se bavi promovisanjem ekologije i zdravog  života, kao i podizanjem ekološke svesti kod svih ljudi koji gledaju utakmice na sportskim stadionima. Takođe, bavi se i mladim ljudima udruženim u navijačke grupe, odnosno, promenom i
podizanjem njihove svesti o pravom značenju lokal-patriotizma, kao ljubavi i pozitivnog delovanja u svojoj sredini. Posebnost ovog projekta je da se pozitivnim, ekološkim akcijama i vršnjačkom edukacijom po prvi put bavi jedna grupa navijača – odnosno, navijači OFK Beograd „PLAVA UNIJA“.
Kako je u septembru 2011. počela jubilarna, stogodišnjica, od osnivanja kluba OFK Beograd, članovi Plave unije u saradnji sa udruženjem građana KULA, i uz podršku JKP Gradsko zelenilo i kluba OFK Beograd će niz prethodno sprovedenih ekoloških akcija krunisati zasaĎivanjem 100 stabala na Adi Huji!


100 stabala su trajni poklon navijača, članova “Plave unije” Beogradu, i trajno će poboljšati opštu ekološku sliku grada, a i večno će podsećati na veliki jubilej velikog beogradskog kluba!
Akcija je zakazana za sredu, 26.mart, u 12 časova na Adi Huji, kada će biti zasađeno prvih 30 sadnica.
Svi građani, ljubitelji kluba, ljubitelji svoje okoline, mogu se priključiti akciji sađenja. U toku akcije, građani će moći i da kupe sadnice za dalje sađenje, da tako pomognu akciju i ostave večni poklon Beogradu. Cena jedne sadnice je 2.500 dinara (dve i po hiljade dinara) .
Uz drvored će biti postavljena tabla sa imenima firmi, udruženja i pojedinaca koji su pomogli akciju.
Akciji će prisustvovati prvi tim OFK Beograd, učenici osnovnih i srednjih škola sa Palilule, članovi grupe Plava Unija i UG Kula, mnoge poznate ličnosti i građani. Akciju će pratiti sportsko – zabavni program, organizovan od strane OFK Bgd i Plave Unije.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar