Ekološka akcija predškolaca iz Grocke

Povodom Svetskog dana dece i Dečje nedelje, Predškolska ustanova „Lane” iz Grocke organizovala je danas u vrtićima „Lane” i „Veseljko” ekološku manifestaciju pod nazivom „Čuvajmo naše izvore života”.  U ovoj akciji učestvovalo je oko 300 dece i oko 500 roditelja.


– Cilj naše akcije je da zajedno sa decom i roditeljima, sakupljanjem pet ambalaže i novinske hartije, zaštitimo naše okruženje. Pesmom, pokretom, igrom i puštanjem balona sa ekološkim porukama, deca su pozvala sve da budu aktivno uključeni u očuvanje izvora života – rekla je za Beoinfo Vera Milanov, direktorka PU „Lane” i napomenula da je današnju manifestaciju podržalo i Ministarstvo za zaštitu životne sredine, koje je predškolcima poklonilo tridesetak kanti za skupljanje hartije.
Novosagrađeni vrtić „Veseljko” počeo je s radom prošle godine. Sa površinom od 3.147 metara, ovo je ujedno i najveće obdanište u Beogradu u kome danas boravi 400 mališana svih uzrasta. Osim zasebne centralne kuhinje, ovaj objekat poseduje moderno opremljene učionice, višenamensku salu u kojoj se odvija i fizičko, perionicu, dva parkića sa igračkama i sve druge neophodne sadržaje.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar