FILMSKI FESTIVAL – EKOFEST

Поштовани,

Чланови Зелене омладине Србије почели су са припремама за трећи по реду Еко Фест. Фестивал окупља младе људе, али и стручњаке из разних области, како бисмо кроз филмове, изложбе, дискусије и трибине одговорили на нека од важних питања у области еколологије и Зелене политике.

Ове године тема фестивала биће: Како прехранити планету? 

У оквиру те теме бавићемо се пољопривредом као основним извором хране, њеним тренутним изазовима и перспективама у будућности. Посебно ћемо се осврнути на односе индустријске и органске пољопривреде, са жељом да одговоримо на питање који је од ова два приступа дугорочно решење.

Актуелизовање теме генетски модфикованих организама у Србији потстакло нас је да значајан део фестивала разговарамо управо о њима. Шта су генетски модификовани организми? У којој храни се могу наћи? Да ли су штетни по здравље? Како се одражавају на економске и социјалне аспкете производње и дистрибуције хране? У чијем је интересу њихово коришћење? Какав став Србија треба да заузме?

На сва питања одговорићемо кроз неколико филмова и емисија домаће и иностране продукције након којих ће уследити дискусија публике, којој ће присуствовати и стручњаци из области коју филм анализира.

 У оквиру фестивала релазоваће се и две јавне трибине које имају за циљ да покрену дискусију о темама хране и пољопривреде. Гости ће сучелити различите ставове, уз пуно учешће публике у току разговора.

Изложбе фотографија и производа показаће, осим анализе теме, и значај укључивања младих, и културе уопште, у јавне дебате од друштвеног значаја.

Све активности фестивала биће реализоване првог викенда децембра, од 2. до 4., у просторијама Дома културе Студентски град.

Улаз на све проекције и активности је бесплатан, те позивамо младе, и све заинтересоване, да нам се придруже.

ЗЕЛЕНА ОМЛАДИНА СРБИЈЕ

Др Драгослава Поповића 22, 11000 Београд, Фаks: 011 324 66 68,

Телефони за информације: 065 62 74 942 и 063 87 83 894

email:kancelarija@zelenaomladina.org; www.zelenaomladina.org

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar