Krenuo projekat Eco Fokus

 

Međunarodna studentska organizacija AIESEC je počela sa realizacijom projekta Eco Fokus. Projekat će se realizovati u periodu od 21.08.2012. godine do 22.09.2012. godine.
Eko focus je projekat kojim ćemo nastojati da podignemo svest gradjanima Kragujevca o tome koliko je životna sredina bitna i ujedno koliko je zagađena. Problem kojim cemo se baviti bazira se na nedovoljnoj angažovanosti gradjana, da Kragujevac postane čistiji grad.


www.kg.aiesec.org.rs

Otvaranje projekta održano je 20. avgusta u Šoping centru Kragujevac Plaza, sa početkom u 18 časova. U okviru projekta oganizovaće se razne interaktivne radionice u kojima će moći da učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola, i kroz koje će moći da usvoje korisna znanja za očuvanje životne sredine i da tako usvojena znanja prenesu na svoju okolinu. Radionice su zamišljene kao edukativne, praktične i interaktivne.
Pored toga, neke od radionica koje će se održati su i traženje blaga u Velikom parku, interaktivna igra za decu iz vrtića koja je planirana za sam početak septembra, zatim sađenje drveća, sakupljanje plastike na Bubanjskom jezeru i u Velikom parku, prezentacija o uštedi električne energije i reciklaži, veliko čišćenje oko Prve gimnazije i Male vage, prezentacija o alternativnim izvorima energije koja je planirana da se održi u Prvoj gimnaziji.
“Zaštita životne sredine je pitanje svih nas” za slanje ove poruke bice zaduženi svi, studenti, osnovci, srednjoškolci, pa i njihovi roditelji. Koji će zajedno sa nama raditi na podizanju svesti gradjana o vaznosti životne sredine.
Samo zatvaranje projekta, planirano za 22. septembar, biće propraćeno manifestacijom pod nazivom Globalno selo, na kome će inostrani studenti, koji su ujedno i volonteri na ovom projektu, imati priliku da predstave kulturu zemlje iz koje dolaze izlaganjem nacionalnog jela, pića, odeće.
Pored Globalnog sela, u sklopu zatvaranja projekta biće održana i izložba slika i predmeta od održivog materijala, kao i Eco street party, žurka koja će biti organizovana u Glavnoj ulici u saradnji sa “Udruženjem mladih entuzijasta” i specijalnim gostom koji će podržati naš projekat.

 
 
 
 

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar