MEĐUNARODNI DAN PLANETE ZEMLJE – POČNIMO DA LEČIMO NAŠU ZEMLJU!

Danas, 22. aprila, obeležavamo još jedan Međunarodni dan planete Zemlje, sa idejom da se čovečanstvo upozori da će ako se nastavi sa ovakvim aktivnostima, doći do izraženih negativnih posledica po životnu sredinu. Neke od tih posledica se već uveliko dešavaju. Veliki broj biljnih i životinjskih vrsta širom sveta je pred izumiranjem, a veliki broj je već nestao. Smanjenje biološke raznovrsnosti dovodi do ozbiljnog narušavanja svakog ekosistema, od planetarnog do našeg najmanjeg lokalnog.

Čovek je svojim aktivnostima, nekontrolisanom eksploatacijom svih prirodnih resursa, kao i zagađenjem životne sredine, već ozbiljno razboleo planetu Zemlju, zato joj je kao i svakom bolesniku porasla temperatura. Naša Zemlja pokušava da se odbrani od naših neodgovornih postupaka.

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana planete Zemlje je “Obnovimo našu Zemlju”!

Mi bismo rekli “POČNIMO DA LEČIMO NAŠU ZEMLJU”!

Mi u Evropskoj zelenoj partiji činimo sve kako bismo sprečili dalju devastaciju naše zemlje i sačuvali ovo što je od nje ostalo. Na današnji dan ponovo ističemo naš snažan otpor protiv preteranog rudarenja po Srbiji, uništavanja naše lepe zemlje zarad sitne koristi koju bi imali stranci i mala grupa pojedinaca bliskih aktuelnoj vlasti.

DA SAČUVAMO OVO MALO ŠTO NAM JE OSTALO!

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar