Medojević: Pokušaćemo da sa URA i Demokratama sastavimo tehničku Vladu

Posle izglasavanja nepoverenja vladi Dritana Abazovića, predsednik Pokreta za promene i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević izjavio je da će DF pokušati da sa Demokratskom Crnom Gorom i koalicijom URA sastavi tehničku vladu koja će Crnu Goru voditi do izbora.
Takođe, naveo je da to zavisi od toga da li će predsednici tih partija Abazović i Aleksa Bečić uspeti da prevaziđu lične animozitete i sujete.
„DF je juče ceo dan pokušavao da zaštiti izbornu volju naroda koja je za nas jedino važna. Predlagali smo rekonstrukciju vlade i pokušavali smo da posredujemo između Bečića i Abazovića koji imaju izraziti lični antagonizam“, rekao je Medojević.
Kazao je da očekuje da kroz par dana Abazović i Bečić „ohlade glave”, ističući da bi pobednici parlamentarnih izbora 2020. godine trebalo što prije da sednu i pokušaju da formiraju tehničku vladu „bez DPS-a i njihovih satelita”, koja će pripremiti izbore.
„Radi se o mladim ljudima, neiskusnim političarima, koji su verovatno malo više lično doživeli Bečić i Abazović svoje smene sa visokih državnih funkcija u saradnji sa DPS-om. Današnje izjave treba gledati iz tog konteksta, verovatno razočarenja, ličnih frustracija, osećaja poraza ili gubitka neke funkcije ili pozicije u državnoj vlasti“, rekao je Medojević komentarišući pad 43. Vlade.
Ako se ne dogovore, kaže Medojević, iako je Vlada pala ona će u tehničkom mandatu nastaviti da funkcioniše.
„To je loša politička situacija. To su vrlo neefikasne vlade”, istakao je on.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar