MIKA ALEKSIĆ NAPUSTIO PALATU PRAVDE: Odbijena inicijativa njegovih advokata!

U Višem sudu u Beogradu danas je održano pripremno ročište vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću pred suđenje povodom optužbi za više silovanja i polno uznemiravanje polaznica njegove škole na kom se Aleksić izjasnio da nije kriv.


– Sudija je bio u veću koje je odlučivalo o produženju pritvora Miki Aleksiću kada je pritvor produžen. Zdravorazumska, zakonita odluka jeste da se otkloni svaki problem i da proces zakonito teče. Tražili smo da se sudija Božović izuzme da bi se anulirala mogućnost dovede u pitanje njegove pristrasnosti i da ne dođemo u situaciju da se na primer posle godinu dana sve poništi što smo radili i da sav trud padne u vodu, ako neko postavi pitanje pristrasnosti sudije koji je bio u Krivičnom veću – kazao je Jugoslav Tintor, zastupnik Milene Radulović i jos tri oštećene devojke uz napomenu da niko ne sumnja u pristrasnost suda.

Zahtevu se usprotivio advokat odbrane Miroslava Aleksića. Naime, Aleksićeva odbrana smatra da je, kako kažu, apsurdna situacija da umesto odbrane samoizuzeće traže punomoćnici..

– Da smatramo da je to procesna prepreka, tražili bismo izuzeće ranije – kaže advokat Zoran Jakovljević.

Sudija Božović je odbio zahtev za samoizuzećem

Podsećanja radi, vlasnik škole glume Miroslav Mika Aleksić optužen je za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva, takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, kao i druge devojke.

Zbog toga je Aleksić uhapšen 16. januara i do 10. septembra je bio u pritvoru, kada mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredio zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Pripremno ročište Aleksiću je trebalo da bude odžano 1. oktobra 2021. godine. Međutim, odloženo je pošto je Aleksićev advokat Zoran Jakovljević obavestio sud da je pozitivan na virus kovid 19 i da ne može da dođe.

Apelacioni sud u Beogradu, inače, potvrdio je početkom avgusta u celosti optužnicu protiv Aleksića.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar