MORBIDNO: ŽICOM VEZAO VRAT PSU I U DŽAKU JE BACIO U ŽBUNJE PORED PUTA!

Jednogodišnja ženka pulina Vaska, koja je 23. aprilske večeri pronađena u vezanom džaku sa žicom oko vrata, još uvek se od povreda i trauma oporavlja u jednoj novosadskoj veterinarskoj ambulanti!


Vaska

Srećom, te večeri sugrađanin Dragoslav Stojkov spasao je Vasku od sigurne smrti. Nakon što je kerušu zbrinuo kikindski veterinar dr Goran Mijalković, Vaska je prebačena u jednu novosadsku veterinarsku ambulantu:

Vaska bačena pored puta

– CT snimci su pokazali naprsnuća lobanje što je prouzrokovalo da mozak nateče, pa je Vaska imala neurološke probleme. U međuvremenu, počela je da hoda i da jede. Još uvek je u ambulanti jer je pozitivna na jednu vrstu parazita. U petak bi trebalo da napustu veterinarsku ambulantu i bude smeštena u jednu novosadsku ustanovu koja brine o psima koji su preživeli neki vid traume. Kad se oporavi, pronaći ćemo Vaski novi dom – kaže Jelena Ljuboja.

Vaska na rehabilitaciji

Udruženja za zaštitu životinja “Lina” iz Čoke postoji već osam godina, a ovo nije prvi put da su preuzeli brigu o zlostavljanom psu iz naše sredine:

– U Kikindi je bilo više slučajeva tog tipa. Naš osnovni cilj jeste da sa ulica sklonimo što veći broj pasa i sprečimo nasilje nad životinjama. Kad smo se upustili u ovu misiju, fokusirali smo se samo na opštinu Čoka. Sad za nas posla ima širom Vojvodine. Gde god je potrebna pomoć, “Lina” i njeni članovi i volonteri tamo su prisutni – priznaje ona.

Oporavak namučene kuce

Podsećamo i da su svoja saznanja o ovom zverskom slučaju zlostavljanja životinja sugrađani, veterinar Goran Mijalković i Dragoslav Stojkov, izneli pripadnicima kikindske policije.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar