Naivni seljani Gornje Nedeljice poklonili kontroverznom Ćuti pet ari zemlje!

Kontroverzni lažni ekolog i propali energetski mafijaš Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je hteo da ubija reke Srbije gradnjom MHE ali ga je konkurencija osujetila u toj nameri pa se iz revanšizma i osvete angažovao na tobožnjoj odbrani reka, obišao je sa svojim kolegama aktivistima dolinu Jadra kako bi se susreo sa predstavnicima kompanije Rio Tinto zaduženim za komunikaciju sa građanima. Do susreta ipak nije došlo, jer je navodno isteklo radno vreme službe za prijem građana, ali je došlo do susreta sa pripadnicima obezbeđenja ove kompanije. Ćuta je imao i poruku za državni vrh Srbije.

Njemu su meštani sela Gornja Nedeljica poklonili parče od pet ari zemlje i to baš na mestu gde je planirana izgradnja rudnika litijuma.

– Bili smo u Gornjim Nedeljicama. Na fotografiji se vidi pokušaj ulaska u kancelariju za komunikaciju sa građanima Rio Tinta. Pošto nisu hteli da me prime jer je navodno isteklo radno vreme rešio sam da uđem sam. I pored protivljenja momka iz obezbeđenja ipak sam ušao na silu i rekao šta imam da im kažem. Problem je bila kamera kojom smo hteli da zabeližimo ovaj susret tako da je Bodiroga ostao ispred vrata ali sam sa sobom poneo mikrofon tako da je tonski sve zabeleženo. Ono što prvo primetiš kad se susretneš sa službenicima Rio Tinta na terenu je strah.

Strah zbog zločina u kome učestvuju. I treba da se plaše jer jedini razlog zbog koga su tu je proterivanje seljaka sa njihovih njiva, gašenje seoske škole koju pohađa blizu dve stotine učenika Gornjih Nedeljica i okoline i pretvaranje plodne Jadarske doline u jalovište. Pola sata nakon ovog događaja pojavilo se troje policijskih kola sa maricom ali do susreta sa njima nije došlo jer smo u međuvremenu otišli u obilazak i snimanje terena.

Veliko HVALA Mariji, Vladanu i svim meštanima na gostoprimstvu.

Posebno želim da se zahvalim Zlatku Kokanoviću koji mi je poklonio parče zemlje na kojoj je planiran rudnik, tako da sam od juče i zvanično postao meštanin Gornjih Nedeljica.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar