Naučnici objavili jeftin lek protiv raka ali nikoga za to nije briga!?

OVAJ LEK NE IZISKUJE PATENT, tako da ga bilo ko može da primijeni jeftino i brzo, za razliku od neefektivnih skupih lekova koje proizvode vodeće farmaceutske kompanije!

Kanadski znanstvenici su pronašli jednostavan lijek za potpuno izlječenje raka, ali velike farmaceutske kompanije uopće nisu zainteresirane za njegovu proizvodnju. Istraživači sa Sveučilišta Alberte u Edmontonu, su uspjeli prošlog tijedna u potpunosti izliječiti rak svojim preparatom, ali mediji i televizija jedva da su objavili nešto o ovoj jednostavnoj tehnici izlječenja raka koja koristi obične jeftine lijekove.

Metoda uključuje primjenu dikloroacetata (DCA), koji se trenutačno koristi u liječenju metaboličkih poremećaja , tako da uopće ne stvara negativne nus pojave ili neželjene dugoročne efekate.

OVAJ LIJEK NE IZISKUJE PATENT, tako da ga bilo tko može primijeniti jeftino i brzo, za razliku od neefektivnih skupih lijekova koje proizvode vodeće farmaceutske kompanije!

Kanadski su znanstvenici testirali DCA na ljudskim stanicama i s njim bezopasno ubili rak; pluća, mozga i grudi, dok su zdrave stanice ostale netaknute i žive.

Ovaj lijek su testirali i na štakorima koji su imali ozbiljne tumore u završnim stadijima, njihove su se bolesne kancerogene stanice trenutačno skupile kada su im u vodu za piće stavljali DCA.

Lijek sastavljen od DCA je široko dostupan, i tehnika za izlječenje raka je iznimno jednostavna, ali zbog čega se velike kompanije ne u uključuju u proizvodnju lijeka i njegovu distribuciju, zbog čega mediji nisu zainteresirane za ovo otkriće?

                       Mitohondrij unutar žive ljudske stanice.

Ljudske stanice imaju prirodne mehanizme za borbu protiv raka to su organele – mitohondriji, no oni trebaju okidač da bi postale efektne.

U Wikipediji stoji: Mitohondrij je stanična organela eukariotskih stanica koja služi kao izvor stanične energije. Mitohondriji su mjesto aktivnosti ciklusa limunske kiseline (Krebsovog ciklusa) kao i mjesto stvaranja adenozin trifosfata elektronskim transportom i oksidativnom fosforilacijom. Cilindrične su strukture, promjera između 0,3 i 1 µm i dugi od 5 do 10 µm.Sastoji se od dvije membrane, od kojih je vanjska relativno napeta, unutrašnja membrana je naborana kako bi joj se povećala površina i tako povećala mogućnost stvaranja ATP-a.Vjeruje se da su nastali endosimbiozom od aerobne bakterije i zato sadržavaju 70 S ribosome i cirkularnu DNA kao i prokarioti. Kraj citata.

GRAVIOLA baner

Znanstvenici su do sada smatrali da stanični mitohondriji postanu oštećeni i neaktivni za vrijeme napada raka. Fokusirali su se na glikolizu, koja je slabo efektna u borbi protiv raka i uglavnom bacanje resursa i trošenje vremena.

Proizvođači lijekova su se fokusirali na glikolizu kao tretman u borbi protiv raka!

S druge strane tretman DCA-om ne uključuje metode glikolize već se u potpunosti fokusira na mitohondrije; oni aktiviraju mitohondrije koji se nakon aktivacije uspješno i brzo bore protiv raka.

Ovaj efekt dozvoljava raktivaciju procesa koji se naziva apoptoza. Mitohondriji u sebi imaju program za samouništenje koji se aktivira kada se radi o stanicama raka!

                                                                                        Prikaz mitohondrija u stanici.

Bez apoptoze, tumori brzo i neobuzdano rastu jer se njihove stanice odbijaju „ugasiti.“ Funkcionalni i aktivirani mitohondriji, zahvaljujući DCA, pokreću ovaj proces i jednostavno gase stanice raka!

Kada se isključi proces glikolize, tijelo proizvodi manje ,liječne kiseline, tako da se oštećeno tkivo oko stanica raka ne raspada i na takva način ne stvara pogodan teren za tast novih tumora.

Farmaceutske kompanije ne investiraju novac u istraživanja DCA metode jer se takva ne može patentirati, a bez patenta FARMACEUTKA INDUSTRIJA NE MOŽE ZARAĐIVATI NOVAC.

Oni trenutačno zarađuju ogromne svote novca na njihovim patentiranim „lijekovima“ za AIDS.

                                                                           Neaktivni mitohondrij stanica pluća.

S obzirom da farmaceutske kompanije neće razvijati DCA do konačne primjene na ljudima, bilo bi potrebno da neovisne laboratorije započnu klinička ispitivanja DCA da bi potvrdile istraživanja kanadskih znanstvenika i da bi se na koncu lijek mogao primjenjivati na ljudima. Sav se taj posao može napraviti u kolaboraciji s kanadskim sveučilištem koje je prvo započelo istraživanja, i svakako će rado asistirati istraživanja i razvijanje krajnjeg lijeka za potpuno liječenje raka!

Nadamo se da će objavljivanje ovog teksta doprinijeti podizanju svjesnosti o učincima dikloroacetata – DCA i njegovoj uspješnosti u izlječenju raka, i iskreno se nadamo da će možda tako inspirirati neke neovisne kompanije za istraživanje i proizvodnju ovog lijeka koji ZAISTA SPAŠAVA ŽIVOTE, jer velike farmaceutske kompanije to uopće neće učiniti.

Dejan M. Andrić

9 Comments

  • Mi smo samo,normalno,iz najbolje namere preneli tekst…svaku novost iz ove oblasti mi ćemo objaviti na ovom mestu…
   DCA – NOVA NADA U BORBI PROTIV RAKA
   DCA molekula pokazala je da može ubiti skoro sve poznate stanice raka jednostavno okrenuvši »prekidač stanične besmrtnosti«
   (Informaciju o nabavci DCA možete dobiti na http://www.thedcasite.com
   Jeftina i neotrovna molekula mogla bi se uskoro primjenjivati u liječenju više vrsta raka.
   Molekula dikloroacetata (DCA) može uzrokovati regresiju više vrsta raka, osobito pluća, dojke i mozga. DCA popravlja oštećenja koja rak uzrokuje na mitohondrijima, dijelovima stanica koji hranu pretvaraju u energiju, te da se njegovom primjenom smanjuju zloćudni tumori.
   Kanadski znanstvenici sa Sveučilišta Alberta uspjeli su ispitati molekulu na laboratorijskim životinjama i dosad je terapija dala izvrsne rezultate i u pretkliničkim ispitivanjima. DCA je pokazao da može ubiti skoro sve poznate stanice raka jednostavno okrenuvši »prekidač stanične besmrtnosti«. Dosad se već koristio u liječenju rijetkih metaboličkih problema pa se zna da je relativno siguran.
   Evangelos Michelakis, znanstvenik koji je zajedno s kolegama testirao DCA u kulturi ljudskih stanica izvan tijela, otkrio je da DCA ubija rak pluća, dojki i mozga, ali pritom ne ubija i zdrave stanice, što je velika novost u odnosu na dosadašnje citostatike, koji su, doduše, ubijali stanice raka, ali pritom i okolne zdrave stanice. Pokus na oboljelim štakorima, pokazao je da se rak drastično smanjio.
   No, DCA zapravo još nije lijek, jer još nije patentiran, objašnjava Sonja Levanat, znanstvena savjetnica u Laboratoriju za nasljedne bolesti Zavoda za molekularnu medicinu Instituta »Ruđer Bošković«.
   DCA je vrlo važan u potrošnji energije, potiče glikolizu i to se njegovo svojstvo koristi već godinama u terapiji Huntingtonove bolesti (neurodegenerativno oboljenje) jer se dovođenjem energije u stanicu pojačava rad, čime se vraća snaga stanici, kaže dr. Levanat. Molekula je pobudila velik interes znanstvenika jer se pokazalo da je netoksična, ali da je učinkovita za tumor pluća, dojke i mozga. DCA se lako apsorbira, stanicu odvodi u apoptozu, samoprogramiranu smrt stanice. To jesu tumori koji pobuđuju najveći interes, objašnjava dr. Levanat, jer za tumore mozga, one maligne, kao i pluća, zasad nema učinkovitog protokola liječenja, se za dojku pokazuje da je lijek hercepin učinkovit za trećinu bolesti dok za ostale tumore dojke nema učinkovitog lijeka.
   Kao mala molekula, DCA se lako apsorbira i na taj se način mogu tretirati tumori, no zbog toga što nije patentirana, farmaceutske tvrtke još ne mogu početi proizvoditi lijek.
   Molekula je očito vrlo zanimljiva, jer je već koriste Kinezi u homeopatskoj medicini koja je u nekim slučajevima vrlo učinkovita u borbi protiv raka. Može se koristiti oralno u terapiji jer uništava tumore, no u pretkliničkim ispitivanjima pokazalo se da može izazvati bol, mučninu, ukočenost i nestabilnost. Budući da joj je učinkovitost veća od popratnih pojava, liječnici misle da je treba koristiti i dalje.

 1. Pa naravno velike kompanije misle na profit,a ne na milione ljudi koji umiru,a.hitno im treba lek.Naravno trebalo bi smanjiti unos hemikalija u hrani.Veoma me raduje ova novina.

 2. BIlo je vise pokusaja kao sto je lek Dr. Krebsa – Leatril (vitamin B17 koga ima u kosticama kajsije) kojeg je FDA proglasila otrovnim. Ista FDA je na volseban nacin odobrila upotrebu aspartama pri cemu je Donald Ramsfeld igrao veliku ulogu. Da, da, bas taj Donald Ramsfeld. Kasnije se i sam zaposlio u PR firmi koja je vodila kampanje za kompaniju Monsanto. Naravno Monsanto je imao patent na aspartam. Da, da, bas taj Monsanto. Na youtube mozete naci „Rick Simpson – Run from the cure“ kao i uputstvo kako se pravi „Phoenix Tears“. I recite svima…

Ostavite komentar