Nikšić: Vandalizam u eko-parku!

Dolazeći prije 2 dana u „Eko park Blace“ volonteri Društva mladih ekologa Nikšić zatekli su ružnu sliku. Naime, neodgovorni počinilac ili počinioci devastirali su mobilijar koji su aktivisti ove NVO postavljali u poslednjih 4 mjeseca. Srušeno je i u potok odgurano petnaestak trupaca koji su tokom aktivnosti uređenja parka izrezani od topole koju je vjetar oborio i koji su služili da se na njima sjedi. Tokom ovog vandalskog čina prevrnute su i dvije klupe a pokušano je paljenje jednog stola.

Vandali u eko-parku 0

Iako nije sasvim neočekivano, s obzirom na neodgovorne odnose pojedinaca prema okruženju i u drugim djelovima grada, ipak je razočaranje ovakvo ponašanje pojedinih sugrađana.

Jedan od ciljeva izgradnje „Eko parka Blace“ bio je da se dobije jedno novo atraktivno izletište nadomak grada koje će biti u funkciji zajednice i koje će okupljati ljude dobre volje.

Vandali u eko-parku 1

Oni koju su devastirali park ne posjeduju ni minimum ekološke kulture a i nejasan je mentalni sklop koji pođe na lokaciju koja je udaljena na dvdesetak minuta od centra grada da bi je rušio.

Sav porušeni mobilijar je popravljen i vračen na svoje mjesto.

Vandali u eko-parku 2

Mobilijar u  parku je postavljen od strane aktivista NVO Društva mladih ekologa Nikšić u okviru projekta „Eko park Blace-čistije, ljepše, korisnije“, koji je finansijski podržan na konkursu Pivare „Trebjesa“ DOO za nevladine organizacioje.