NIŠ: Za deset dana otrovano čak 20 pasa, ugrožena i deca!

Zbog nesavesnih koji bacaju otrov svuda po Nišu, građani traže hitnu akciju na otkrivanju krivaca jer je velika opasnost da ne stradaju mališani!

NIŠ – Od 28.februara do juče, 7.marta, u Nišu je prijavljeno trovanje 20 pasa na različitim lokacijama i u svim gradskim kvartovima. Zbog toga su Nišlije pozvale nadležne službe i gradu i gradske funkcionere da hitno reaguju i pronađu izgrednike, odnosno krivce. Kako pojava iz dana u dan uzima maha i kako se često javno govori da bacanje otrova na veoma prometnim javnim površinama, gde su igrališta i prostor za šetnju i igru dece, jasno je da se u sve većoj meri ugrožavaju zdravlje i život mališana.

Poslednjih desetak dana Nišlije su upozoravale preko društvenih mreža da se otrov baca u parkovima u centru grada, svuda u Gradskoj tvrđavi, na keju na Nišavi kod Toplane, na prostoru naselja Trošarina i Durlan… Prema onome što građani prijavljuju, uz dokumentovane snimke, krajem fabruara i prvih dana marta osim pasa lutalica otrovano je i nekoliko vlasničkih četvoronožnih ljubimaca. Građani ističu da je na njihove pozive reagovala i intervenisala policija, a da se posle prijava ugunića kućnih ljubimaca u utvrđivanje okolnosti pod kojim psi stradaju ukjučilo i tužilaštvo.

Istovremeno, neka od advokatskih i humanitarnih udruženja i pojedinci ističu da je juče i prekjuče pronađeno još nekoliko otrovanih pasa na području perifernih kvartova Niša i prigradskih naselja i u okolini fabrika i velikih tržnih centara.

Neprestano se ističe da se krivci moraju hitno pronaći jer bacanje i postavljanje otrova veoma opasno ugrožava niške mališane, pošto su otrovane životinje, i psi lutalice i vlasnički ljubimci, pronalaženi prethodnih dana najviše u blizini pakrova i prostora za igru najmladjih ili pored šetališta.

Zelenenovine.rs

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar