Novo „Strawberry Drvo” postavljeno u Tašmajdanskom parku

U saradnji sa Opštinom Palilula i Gradom Beogradom, kompanija „Strawberry energy“ postavila je novi Javni solarni punjač za mobilne uređaje „Strawberry Drvo“. Od sada svi posetioci Tašmajdanskog parka imaju priliku da napune svoje mobilne telefone, tablet računare i multimedijalne uređaje energijom Sunca.

Strawberry Drvo 1

Drugo po redu u Beogradu, a osmo u Srbiji, ovo „Strawberry Drvo“ jedinstveno je zbog svog potpuno novog dizajna. Golema konstrukcija, dugačka više od tri ipo i visoka pet metara, koja prati linije pravog drveta, savršeno se uklapa u okolinu i odaje osećaj da je oduvek bila deo ovog parka.

Strawberry Drvo 2

“Punjač je koncipiran u vidu artificijelnog drveta koje transformiše solarnu energiju u neophodnu električnu, i na taj način se priključuje šumi koja ga okružuje u borbi za planetu bogatiju kiseonikom. Ovo Strawberry Drvo nas tako svojom funkcijom, kroz ustaljeni odnos čoveka koji sedi ispod drveta i koristi prirodu kao zaklon od Sunca, podseća i na njegov nedovoljno iskorišćeni potencijal”, opisao je autor novog dizajna, mladi srpski arhitekta Miloš Milivojević.

Kako je Tašmajdan mesto gde su se odigrali brojni istorijski značajni događaji i brojna su sećanja koja pojedince vezuju za ovu lokaciju, povodom postavljanja „Strawberry Drveta” kompanija organizuje konkurs pod nazivom „Tašmajdanska sećanja”. Tokom četiri meseca trajanja konkursa, učesnici treba da elektronskim putem pošalju svoja najdraža sećanja koja ih vežu za ovaj park, u vidu fotografije, priče, pesme ili na neki drugi kreativan način. Sa početkom proleća 2013. godine biće proglašen pobednik konkursa, a nagrada iznenađenja biće dodeljena na specijalnom događaju koji će biti organizovan kod „Strawberry Drveta” na Tašmajdanu. Svi detalji i informacije o konkursu se mogu pratiti na internet strani i društvenim mrežama kompanije Strawberry energy.

Strawberry Drvo 3

„Strawberry energy”, pobednik „Nedelje održive energije 2011” u Briselu, je mlada srpska kompanija koja se bavi istraživanjem i razvojem u oblastima obnovljivih izvora energije i održivog razvoja, vođena idejom „Učiniti svet boljim mestom“.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar