OČEKIVANO: Propao pokušaj da se otme Zelena stranka!

Shodno REŠENJU Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, odbijen  je upis promene Statuta i upisa u Registar političkih stranaka za novog zastupnika Zelene stranke-Zelenej strane, od strane Slavice Vasilijević

odbacena-prijava

Ovim rešenjem Ministarstva potvrdilo se ono što smo od početka tvrdili – da je došlo do klasične zloupotrebe i lažnog predstavljanja pojedinih interesnih lica i grupacija da se preotme jedina autentična zelena opcija u Srbiji.

Nakon ovog epiloga i neuspelog i nelegitimnog pokušaja preuzimanja Zelene stranke, lažnog predstavljanja, zloupotrebe, korišćenja lažnog pečata, i samim time pokušaja nanošenja političke štete, protiv svih aktera pomenutog slučaja biće pokrenute adekvatne pravne radnje i podnete prijave. Povodom dovođenja u zabludu javnosti, članova i simpatizera stranke, dalji epilog će svi akteri pomenutog slučaja dobiti na sudu, iako su bili opomenuti, izbačeni iz stranke i ukazano im je da čine niz grubih pravnih prekršaja.

Zahvaljujemo se Ministarstvu na donetom jedinom ispravnom rešenju. Pomenuti epilog potvrđuje da Zelena stranka čini i radi sve u skladu sa zakonom, dok pojedinci i interesne grupe svoje lične ili tuđe interese mogu da pokušaju da ostvare na nekom drugom mestu ili u nekoj drugoj organizaciji.

Zelena stranka ostaje verna svojim stavovima i ubeđenjima i ovim je postala još homogenija i jača. Konstantan rast stranke, otvaranje novih odbora i svakodnevno interesovanje i pristupanje novih članova, od kojih većina nisu bili članovi drugih partija, govori nam da smo doneli novu ideju i energiju na političku scenu Srbije.

Zelena stranka