OPASNO: Saša Radulović je nuklearni lobista?!

Vlasnik političkog internet pokreta „Dosta je bilo“, bivši Vučićev ministar i novokomponovani poslanik u srbijanskoj skupštini Saša Radulović, ima burnu biografiju * Međutim, on nije bio samo belosvetski putnik, on je u čak tri različite države radio veoma poverljive poslove, koje ne može, iz bezbednosnih razloga, svako da obavlja * Radulović je bio čovek od izuzetnog poverenja koji je radio za nuklearne lobiste, proizvodio je prljavu tehnologiju, za veliki novac, naravno * Njegova karijera u nuklernom sektoru ostala je nezapažena u domaćoj javnosti, ali, sada, kada on predstavlja uticajan politički faktor u Srbiji, nameće se pitanje: ko stoji iza njega?!

Nuklearni pogon u kome je radio Radulović
Nuklearni pogon Simensa u kome je radio Radulović

Kontroverzni političar Saša Radulović je polipatrid, državljanin je čak tri države, matične Bosne i Hercegovine, Srbije i Kanade! U svakoj drugoj, normalno uređenoj državi on ne bi ni mogao da se bavi javnim i odgovornim poslovima zbog sukoba interesa, jer je nejasno interese koje države on zastupa (?!) ali u cirkusu bez šatora kakva je Srbija, on sve može. Rođen je u Bosni i Hercegovini, u Bihaću, školovao se u Sarajevu a kasnije emigrirao u Srbiju. Mežutim, on je kasnije emigrirao i iz Srbije krajem 1980-ih godina! Živeo je i radio u više zemalja, uključujući Sjedinjene Američke Države, Kanadu, i Nemačku. Godine 2005, došao je opet u Republiku Srbiju, gde je bio vlasnik jedne firme, a bio je i stečajni upravnik nekoliko preduzeća, koje je pogasio kao pikavce i pritom oštetio državu Srbiju za više od 50 miliona evra! Ima licencu kao stečajni upravnik i portfolio rukovodilac.

U periodu od 1990. do 1994. radio je u nemačkom preduzeću Simens, u poslovima vezanim za nuklearne elektrane u Nemačkoj, Rusiji i SAD. Radulović je za kratko vreme stekao poverenje nuklearnih lobista, koji su mu poverili odgovorne poslove u čak tri države! Postoji izreka da ko se jednom nađe na platnom spisku nuklearnih lobista, uvek ostaje na tom spisku, jer se radi o ogromnim novčanim ciframa.

Simensova nuklearka
Simensova nuklearka

Nekadašnji politički moćnik Srbije i visoki funkcioner kriminogene Demokratske stranke Božidar Đelić, državljanin Francuske u kojoj i sada živi, poslat je svojevremno od strane nuklearnih lobista Francuske da progura u Sbiji izgradnju nuklearke srednjeg kapaciteta, koja bi proizvodila struju za francusko tržište. Pokušaj Bože Francuza da instalira „đavolje postrojenje“ u Srbiji podržala je čak i SANU (!), čije mišljenje je očito kupljeno za veliki novac, ali nije iznenadilo domaću javnost koja inače odavno ne uvažava stavove prodanih duša iz SANU.

Države EU čak 75% energije dobijaju od nuklearnih elektrana koje gase jednu po jednu zbog velikog otpora javnosti u državama EU prema nuklearkama nakon tragedije koja je zadesila nuklearku u Fukušimi, mada je i sećanje na Černobil još uvek sveže. Zato sada nuklearni lobisti i projektantske firme za izgradnju nuklearki pokušavaju u državama istočne Evrope da proguraju nuklearke, podmićivajući tamošnje establišmente. Nedavno se u regionu podigla prašina zbog najave izgradnje nuklearki u Bugarskoj i Rumuniji, mada ima pokušaja da se to uradi i u Albaniji i Bosni i Hercegovini, u kojoj se inače već radioaktivni otpad iz EU, tačnije iz nuklearke Krško u Sloveniji!

U svakom slučaju, javnost Srbije mora da spreči svaki pokušaj ukidanja moratorijuma na gradnju nuklearki, i da budno motri na delovanje Saše Radulovića. Mada je sigurnije da taj čovek bude odmah zaustavljen!