OTKRIVAMO: Dijana Hrkalović i Nebojša Stefanović hteli da preotmu SNS?!

Kontroverznog političara Bratislava Jugovića u SNS dovela Dijana, lično ga upoznala sa Stefanovićem, predstavila ga kao “sposobnog čoveka”! Jugović je zapamćen u javnosti po tome što je pre nekoliko godina hteo nasilno da uđe u studio N1 televizije da se verbalno ili fizički obračuna sa Boškom Obradovićem, ali ga obezbeđenje nije pustilo unutra, ali i po tome što je hteo da se kandiduje za predsednika Srbije, ali je odustao i javno podržao kandidata opozicije Milana Stamatovića protiv Vučića. Sve ovo dokazuje da su Nebojša Stefanović i Dijana Hrkalović pravili svoje paralelne partijske kadrovske infrastrukture sa ciljem otimanja SNS i ukljanjanja Vučića iz SNS.

Bratislav Jugović, sadašnji poslanik SNS i član Glavnog odbora naprednjaka, preleteo je u redove vladajuće stranke prema preporuci bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović, koja ga je lično upoznala sa njenim tadašnjim šefom, ministrom policije Nebojšom Stefanovićem. Hrkalovićeva je Stefanoviću dovela Jugovića pod izgovorom da je on veoma sposoban čovek na kome treba dodatno raditi.

– Zanimljivo je kako se Jugović posle menjanja nekoliko stranaka obreo u Srpskoj naprednoj stranci. Njegov prvi kontakt sa naprednjacima bila je Dijana Hrkalović, koja je došla na ideju da ga predstavi Stefanoviću kao nekoga ko je sjajan politički kadar koji treba dalje profilisati i na kome treba još raditi.

To je bio Jugovićev ulaz na velika vrata u SNS, preko državne sekretarke MUP, za koju je dalje dosta agitovao i preko tadašnjeg ministra policije – priča odlično obavešteni izvor o detaljima Jugovićevog pristupa naprednjacima.

VUČIĆU VIDEO KRAJ

Jugović je, kako otkriva dalje naš izvor, svoju „sposobnost” koju je procenila Hrkalovićeva pokazao već u martu 2019, kada je ispred zgrade Predsedništva održan nasilni protest pristalica Saveza za Srbiju, koji su pokušavali da uđu unutra dok su za to vreme predsednik Aleksandar Vučić i ministar Nebojša Stefanović igrali partiju šaha.

– On se još tada ponašao kao da pripada onima koji napolju protestuju na strani Đilasa, Jeremića, Obradovića i drugih lidera SzS. Otvoreno je pričao da je Vučić uskoro gotov, da neće dočekati kraj godine na mestu predsednika Srbije, ali da postoji alternativa, ne precizirajući na šta je konkretno mislio. Međutim, to je sada očigledno ako se uzme u obzir koji su bili njegovi prvi kontakti u SNS – ističe naš sagovornik.

KOD VELJE, PA KOD VULINA

Zanimljivo je i to da je preletač Jugović u SNS ušao nepuna dva meseca od njegovih tvrdnji da Vučić neće dočekati kraj godine. Njegov uspon među naprednjacima išao je ekspresno, pa je tako u junu 2019, po pristupanju stranci, ušao u njen Glavni odbor. Ovaj kadar Hrkalovićeve i Stefanovića prethodno je pekao politički zanat u Novoj Srbiji kod Velimira Ilića.

Preko Veljine stranke od 2012. bio je član Gradskog veća u Čačku, a i njegov otac bio je istaknuti član iste partije. Bratislav je dugo godina bio verni pratilac bivšeg gradonačelnika Čačka i ministra za kapitalne investicije, ali su saradnju prekinuli uz ne baš lepe reči, zbog čega je Jugović onda odlučio da pređe u Vulinovu stranku Pokret socijalista, koju napušta u aprilu 2019.

ĆUTAO, PA PROGOVORIO ZA ĐILASOV „DANAS”

Ipak, u poslednje vreme Jugović se sve češće pojavljuje kao glavni i jedini sagovornik iz redova SNS u Đilasovim medijima, koji se utrkuju da na svaki način opletu po aktuelnoj vlasti kojoj i on, bar deklarativno, pripada.

U pokušaju da od njega lično dobijemo komentar za jučerašnju skandaloznu priču da je kao mladić nokautirao vaspitačicu i polivao decu kofama hladne vode tokom letovanja u Ulcinju, Jugović nije hteo ni da sasluša pitanje, uz izgovor da neko vreme ne daje izjave za medije. Međutim, istog dana po objavljivanju teksta, on je „otvorio dušu” jednom od Đilasovih medija, listu Danas.

– Što se tiče brutalnih laži koje su objavljene u listu Objektiv, napominjem da se u predškolskoj ustanovi protiv mene nikada nije vodio disciplinski postupak i da sam u kolektivu u kojem dominiraju žene jednoglasno izabran za predsednika sindikata. Sve ostalo će biti tema na sudu. Institucije neka rade svoj posao, a tabloidi svoj – obznanio je Jugović preko svog očigledno omiljenog glasila.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar