OTKRIVAMO: Đilas i Šolak platili američkim lobistima 30 miliona dolara za uvođenje sankcija Srbiji?!

Izvor iz Vašingtona kaže da postoji opravdana sumnja da su Dragan Šolak i Dragan Đilas platili 30 miliona evra američkim proalbanskim lobistima da potpišu pismo kojim se traži od Bajdena da uvede sankcije Srbiji i osobama koje podržavaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas udružio se sa najvećim albanskim lobistima za nezavisno Kosovo novim zamenikom Eliota Engela, Ričijem Toresom i Džejmsom Mekgavernom koji su potpisali pismo upućeno predsedniku SAD, Džozefu Bajdenu u kojem sramno optužuju predsednika Aleksandra Vučića za navodnu korupciju i pritisak na medije, a kako tvrdi naš izvor iz Vašingtona upravo je Đilas i inicirao ovo pismo!

– Riči Tores i Džejms Mekgavern takođe su poslali pismo u kojem podržavaju Prištinu oko nedavnog spora sa registarskim tablicama. Da sam ja na mestu bilo koga u srpskim medijima, pitao bih se da li je Dragan Đilas inicirao i ovo antisrpsko pismo zajedno sa Toresom i Mekgavernom, s obzirom na to da su u pitanju isti kongresmeni – rekao je izvor upućen u dešavanja u Beloj kući.

Podsetimo, američki senator Riči Tores, glavni albanski lobista u Vašingtonu i naslednik Eliota Engela, zatražio je od predsednika SAD DŽoa Bajdena da uvede sankcije Srbiji, a to se sve dešava dok je Dragan Đilas u poseti Vašingtonu.

Albanski lobista Tores je jedan od potpisnika pisma upućenog Bajdenu, kojim optužuju predsednika Aleksandra Vučića za tobožnju korupciju i pritisak na medije, zbog čega poziva Bajdena da iskoristi izvršni nalog 14.033 – blokiranje imovine i zabranu ulaska u SAD osobama koje “destabilizuju Zapadni Balkan”.

Dragan Šolak i Dragan Đilas su tajkuni povezani raznim aranžmanima poput hobotnice, i ovo putešestvije žutog tajkuna Đilasa u Ameriku upravo je inicirano u cilju zaštite njihovog zajedničkog kapitala koji navodno ugrožava kompanija Telekom, inače jedini i glavni konkurent Šolakovoj kablovskoj mreži SBB. Dragan Šolak zvanično ima bogatstvo od 220  miliona evra, a Dragan Đilas nezvanično ima čak 826 miliona evra! Za ovaj tajkunski dvojac bez kormilara 30 miliona dolara uloženih u lobiranje protiv Srbije i Vučića je sitan novac, jer oni zbog Telekoma gube više stotina evra profita!

Tores je poznat po svojim istupima i zalaganjima za lažnu državu Kosovo, pa se tako sastajao sa Vjosom Osmani, predsednicom prištinskih institucija, ali je i osuđivao “zločine Miloševićevog režima”.

Izvor: SIA

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar