OTKRIVAMO: Kako su Đilasovi novinari hteli da spakuju još jednu lažnu aferu Danilu Vučiću

Đilasovski mediji imali unapred spremne tekstove kojima bi odmah, posle „inspekcije“ poverenika za informacije, optužili Danila Vučića da je on navodno skriveni vlasnik milionski vredne vinoteke


Opozicioni mediji, novine i portali, kako saznajemo, imali su unapred pripremljene tekstove kojima bi, tokom i neposredno posle „inspekcije“ prodavnice vina u kojoj radi sin predsednika Srbije, osumnjičili Danila Vučića da je skriveni vlasnik „milionski vredne vinoteke“!?! Ovaj i ovakav plan, međutim, pokvarili su brojni nezavisni novinari koji su se pojavili u sredu na licu mesta i od kojih su „inspektori“ brže-bolje pobegli.

Paravan za napad

Naši izvori tvrde da je „inspekcija“ poverenika za informacije od javnog značaja trebalo da bude samo paravan, izgovor za lansiranje nove afere.

– Plan je bio da poverenik Marinović pošalje „inspektore“ u vinoteku u kojoj radi Danilo Vučić i da oni tamo kao nešto istražuju. Za to vreme, mediji pod kontrolom tajkuna Dragana Šolaka i Dragana Đilasa objavili bi unapred spremljene tekstove kojima bi Vučićevog sina osumnjičili za pranje para… Smislili su da Danila prikažu kao skrivenog vlasnika „milionski vredne vinoteke“. Prema planu, Đilasovi mediji pisali bi da je u toj firmi u toku istraga skrivenog vlasništva i da se sumnja da sin predsednika preko vinoteke pere prljave milione. Kada bi to izašlo, Marinovićevi inspektori bi novinarima rekli da ne mogu da govore o tome šta su tačno istraživali i odmah biste imali aferu o kojoj bi pričala čitava Srbija... – prenosi naš izvor, koji nam je u sredu ujutro i dojavio da se sprema sumnjiva „inspekcija“ u vinoteci..

„Inspektori“ u vinariji

Prema njegovim rečima, kad su se brojni nezavisni novinari pojavili na licu mesta, plan je propao.

– Zato su „inspektori“ i bili onako šokirani, nisu očekivali da će iko od novinara biti tamo. Budući da je zavera raskrinkana, đilasovci i njihovi mediji nisu imali izbora nego da odustanu od svega. Na kraju, i Marinović je morao da prizna da nisu našli nikakve nepravilnosti u poslovanju vinoteke… – ističe naš izvor.

I zaista, dok je prethodnih dana uporno odbijao da se javi na naše pozive, poverenik Milan Marinović juče se branio izjavama na televizijama pod kontrolom Šolaka i Đilasa.

– Inspektori su otišli u redovan nadzor u tu vinoteku, oni nisu znali da je Danilo Vučić tamo zaposlen. Mi kada idemo u nadzor, jedino što možemo da proverimo jeste ko je upisan u APR kao zakonski zastupnik. Nadzor u vinoteci je najavljen nekoliko dana ranije i u najavi je naglašeno šta će biti cilj, a to je provera usklađenosti sa zaštitom podataka o ličnosti. Napravljen je zapisnik i, koliko sam informisan, nije utvrđena nikakva nepravilnost – rekao je Marinović, a ipak i dalje nije otkrio koje su to druge vinoteke i slične firme prethodno proveravane.

Komentarišući sve ove navode, medijski analitičar Ištvan Kaić kaže da se ne seća da je slične stvari radio prethodni poverenik Rodoljub Šabić.

Treba proveriti da li se jedna kvaziistraživačka organizacija žalila povereniku da ne može da sazna nešto o sinu predsednika, pa je onda usledila ta inspekcija

Ištvan Kaić, medijski analitičar

– Poverenik za informacije od javnog značaja brine se o tome kako vinoteka čuva podatke o mušterijama?! Smešno. Ono što je meni prvo palo na pamet i što treba proveriti jeste da li se jedna kvaziistraživačka organizacija žalila povereniku kako, recimo, ne može nešto da sazna o sinu predsednika, recimo, da proveri njegovo zaposlenje i koliko zarađuje, pa makar to bila privatna firma… Ali onda to nikako nije mogla da bude rutinska kontrola. Iskreno, znam samo za rutinske kontrole Poreske uprave, a iz ovlašćenja poverenika ne nazire se ova delatnost. Uostalom, šta oni mogu da vide u jednom takvom obilasku?! – pita se Kaić.

OTAC I SIN Aleksandar i Danilo Vučić

Klasičan progon

Članica Glavnog odbora SNS Sandra Božić, na drugoj strani, kaže da sve ovo nesumnjivo jeste progon Danila Vučića.

– Danilo je postao glavna meta političkog kanibala Dragana Đilasa, koji svoje lične i političke frustracije uspesima Aleksandra Vučića iskaljuje na njegovom detetu. Hajka na Danila Vučića prešla je sve granice zdravog razuma. Đilasovi psi ga proganjaju na svakom koraku, čak i na poslu, ugrožavajući mu elementarnu privatnost. Apelujem na državne organe da ovaj progon mladog čoveka, čiji je jedini „greh“ to što je sin predsednika Srbije, hitno zaustave! – naglašava Božićeva.

Moj ugao

MILOMIR MARIĆ, UREDNIK TV HEPI

Ovakvu kontrolu nikada nisam video ni na televiziji, ni u novinama u kojima sam radio. Sve ukazuje na to da neko prati i uhodi Danila Vučića.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar