Otkrivena još jedna pljačka razbojnika Dulića: Nova krivična prijava !

PODNETA NOVA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV POZNATOG HAJDUKA IZ SELA HAJDUKOVA

Dulić se tereti da je kao bivši predsednik Upravnog odbora Fonda za zaštitu životne sredine postupak dodele bespovratnih sredstava nije sproveo u skladu sa važećim pravilnikom tog fonda, pa je dodelio novac prvoj petorici podnosilaca zahteva na konkursu

PLJAČKAŠ S PREDUMIŠLJAJEM

Partijskim drugovima i koalicionim partnerima delio šakom i kapom pare namenjene ekolozima: lažni ortoped iz bunjevačkog sela Hajdukova nadomak Subotice,Oliver Dulić

BEOGRAD – Državna revizorska institucija podnela je krivične prijave protiv 16 ljudi, među kojima je i bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić zbog nenamenskog trošenja državnog novca za 2010. godinu.

Dulić se tereti da je kao bivši predsednik Upravnog odbora Fonda za zaštitu životne sredine postupak dodele bespovratnih sredstava nije sproveo u skladu sa važećim pravilnikom tog fonda, pa je dodelio novac prvoj petorici podnosilaca zahteva na konkursu.

Krivične prijave su podnete i protiv članova Fonda za zaštitu životne sredine Nemanje Komazeca, Verice Noveski, Gorana Trivana i Šimona Đarmatija, kao i direktorka Fonda Željke Jurakić i odgovornog lica u Sektoru za planiranje Dragana Vasiljevića.

DRI je zbog nenamenskog trošenja sredstava iz budžeta Beograda za 2010. podnela krivične prijave protiv sekretara Sekretarijata za saobraćaj Dragoljuba Đakonovića, direktora Direkcije za javni prevoz Snežane Perović i direktora Direkcije za puteve Ivane Vuletić.

Krivične prijave Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podnete i protiv sekretara Sekretarijata za komunalne i stambene poslove Predraga Petrovića, sekretara Sekretarijata za sport i omladinu Ace Kovačevića i sekretara Sekretarijata za socijalnu zaštitu Vladana Đukića.

DRI je podnela krivične prijave i protiv direktorka Agencije za javne nabavke Branislava Jankovića, direktora Agencije za investicije i stanovanje Marka Blagojevića i direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Dejana Jovanovića.

DRI je nadležnim prekršajnim sudovima podnela zahteve za pokretanje prekršajnih postupaka protiv 22 osobe iz Beograda, Užica, Niša Čačka, Novog Sada, Kostolca, Jagodine i Kraljeva zbog nepoštovanja pojedinih odredbi Zakona o budžetskom sistemu i Zakona o javnim nabavkama u 2011. godini.

Zahtevi za pokretanje prekršajnih potupaka podneti su protiv bivšeg ministra vera i dijaspore Srđana Srećkovića, sekretara u Ministarstvu pravde Maje Matije Ristić i Ivane Marković, kao i pomoćnika ministra pradve Jagode Jeličić.

Prekršajna prijava je podneta i protiv generalnog direktora JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Cvije Babića i njegovog pomoćnika Dragoslava Bulatovića. DRI je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka podnela i protiv bivšeg generalnog direktora GSP „Beograd“ Milete Radojevića i direktora beogradskog javnog preduzeća „Gradsko stambeno“ Slobodana Miljkovića.

Državni revizori su do sada podneli 193 prijave za utvrđene nepravilnosti u trošenju budžetskih sredstava, od kojih su 162 prekršajne prijave, 29 prijava je za privredni prestup, a tri su bile krivične. Sve prijave su procesuirane, doneto je sedam pravosnažnih presuda – šest osuđujućih i jedna oslobađajuća. Prijave su podnete zbog zloupotreba utvrđenih posle kontrole trošenju novca iz republičkog budžeta za 2008. i 2009. godini, a kontrola je obuhvatila i određen broj budžeta lokalnih samouprava i finansijskih izvestaja javnih preduzeća.

____________________________________________________

FoNet-CITIZEN-SAVET

Goran Trivan

profesija:inženjer šumarstva

pozicija:sekretar za zaštitu životne sredine Beograda

stranka:SPS

datum rođenja:1962.

Rođen je 1962. godine u Kladovu. Završio je Šumarski fakultet, odsek Pejzažna arhiktetura. Radio je u JP “Srbije šume”. U jesen 2001. godine uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo “podstrekivanja” čime je omladinski kamp “Karataš” kod Kladova oštećen za 6,5 miliona dinara.

Član je Socijalističke parije Srbije, a bio je koordinator SPS-a za Timočku krajinu. Na mesto sekretara za zažtutu životne sredine grada Beograda postavljen je 2008. godine.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar