PANIКA NA NOVOM BEOGRADU! Bacaju otrov kod škole i vrtića: Građani u strahu, NE ZNAJU ŠTA DA RADE!

Stanovnici bloka 1 na Novom Beogradu ne znaju šta da rade i kome da se obrate povodom toga što neko baca otrov u parku, koji se nalazi u okolini osnovne škole i dva vrtića.

Redakciji Nacionalista se javila stanovnica ovog dela grada, koja je objasnila šta je problem.

„Obraćam vam se u ime građana bloka 1, na Novom Beogradu, sa molbom za pomoć. Ukoliko biste želeli da objavite nasu priču, neizmerno biste nam pomogli, jer bi se time mnogo veći pritisak izvršio i moguće uticalo da se ovo više ne dešava.

Naime, u roku od dve nedelje, u parku bloka tri puta pronalazimo otrov za trovanje miševa i pacova, pretpostavljamo u cilju trovanja vlasničkih pasa. Jedan vlasnički pas je otrovan. U samom parku nalazi se i osnovna škola „Duško Radović“, kao i dva vrtića (privatni i državni). Park je po ceo dan pun dece, što može dovesti do toga da se i deca otruju, a ne samo psi.

Upravnica zgrade iz ulice Omladinskih brigada 14 je kontaktirala službe koje su nadležne za postavljanje otrova u podrumskim prostorijama zgrada kako bi sa njima proverila da nisu možda oni postavljali otrov. Odgovorili su da nisu, i da se to ne radi na taj način da se otrov baca po parku, već se javnost obavesti o tome lepljenjem Obaveštenja o sistemskoj deratizaciji, sa informacijama koji otrov je postavljen i gde tačno.

Otrov se baca kako na zelenim površinama u parku, tako i ispred same zgrade i ulaza u zgradu. Pretpostavljamo da se ovo neće završiti na samo ova tri puta, nego će se nastaviti. Potrebna nam je pomoć kako bismo rešili ovaj problem i moguće trovanje dece i pasa. Smatramo kada bi priča izašla u novinama i kada bi osoba ili osobe koje to rade pročitale istu, da bi shvatile ozbiljnost situacije i možda eventualno prestale to da rade. Pretpostavljamo da možda nisu ni svesni da su u pitanju krivična dela. I da možda nisu svesni da ne ugrožavaju samo pse, već i jako veliki broj dece“, navodi se u pismu koje je stiglo u redakciju.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar