Pešić: Čeka nas neizvesna utakmica u Belgiji

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić izjavio je da našu selekciju u nedelju u gostima protiv Belgije očekuje vrlo neizvesna utakmica. Duel je na programu od 15.30.

„Belgija je ekipa koja igra dugo zajedno, vrlo disciplinovano i dobro organizovano. Imaju veći broj igrača sa velikim iskustvom, koji igraju u Izraelu, Grčkoj, Španiji i koji znaju da igraju“, rekao je Pešić uoči druge utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

„Pobeda u prvom kolu je bila dobra za naš tim koji nema to iskustvo kao Belgija, ali mislim da imamo veći potencijal. Naravno, taj potencijal i talenat treba pokazati“, kazao je Pešić.

„Smailagić neće moći da igra zbog povrede, zbog toga smo reagovali i priključili Petruševa. Videćemo koliko ćemo moći da na njega računamo, jer je praktično došao sinoć, danas će trenirati sa ekipom. Njega smo pozvali ne samo zbog ove utakmice koja je izuzetno važna, nego jer je on jedan od igrača na koje moramo u budućnosti da računamo“, poručio je Pešić, a preneo sajt KSS.

Centar Dušan Ristić istakao je da je Belgija dobra i disciplinovana ekipa.

„Pokazali su da igraju veoma dobru i organizovanu košarku na utakmici protiv Slovačke. Mi ćemo biti maksimalno spremni za taj duel, očekujemo da ćemo pokazati napredak u odnosu na utakmicu protiv Letonije i naravno pobedu“, istakao je Ristić.

Utakmica između Belgije i Srbije igra se u nedelju u Monsu od 15.30 sati.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar