POČINJE PRIJAVA ZA 20 EVRA: Evo ko i kako treba da se prijavi i kada LEŽU PARE!

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da danas počinje prijava građana za 20 evra dodatne novčane podrške države, na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs i naglasio da za tu pomoć ne treba da se prijavljuju svi građani.


Podsetio je da je za samo tri dana u novembru isplaćeno više od 5,7 miliona građana koji su dobili po 30 evra, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Prijave se vrše preko sajta Uprave za trezor na adresi idp.trezor.gov.rs

Prijava za 20 evra

Odlaskom na sajt Uprave za trezor (idp.trezor.gov.rs), za prijavu će biti nephodno uneti četiri podatka. Sve što će biti potrebno da građani urade nakon ulaska na sajt je da kliknu na polje „Podnošenje prijave“ i tamo unesu JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun.
Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, u padajućem meniju treba da kliknu na banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijavljuju za ovu pomoć. Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.

Takođe, treba da označe polje kojim potvrđuju saglasnost za obradu ličnih podataka. Nakon što se prijave, mogu i da provere status svoje prijave izborom drugog polja.
Ukoliko imaju bilo kakvih problema, mogu ih prijaviti izborom treće opcije – Prijava problema.

Mali je naglasio da ostali punoletni državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu, mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor od 15. do 30. novembra.

„Nakon unošenja ličnih podataka biće im zavedena prijava čiji će status moći da provere na navedenom portalu. Nakon obrade prijave, prijavlkjeni građani će iznos dopunske novčane pomoći moći da podignu sa svog ili namenskog računa“, objasnio je ministar finansija.
On je naglasio da je ova mera podrške nastavak kontinuirane podrške građanima u cilju smanjenja posledica pandemije korona virusa, a koja se dodeljuje u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije.
„Država je ponovo sve svoje obaveze ispunila kako je i obećano, bez dana kašnjenja i još jednom je pokazala da je srpska ekonomija stabilna, da imamo dovolkjno novca i da građani Srbije mogu da veruju svojoj državi“, naveo je Mali.

Podsećajući da je prošle godine sprovedeno još dva paketa podrške privredi i građanima Srbije, ministar finansija je rekao da su sva tri paketa vredna ukupno osam milijardi evra i da su ti paketi spasili srpsku privredu i pomogli očuvanju životnog standarda građana Srbije.

„Tri paketa podrške su direktno uticala na povećanje likvidnosti privrednih subjekata i olakšala im poslovanje. Istovremeno, kroz direktna davanja stanovništvu podstaknuta je domaća tražnja, čime se indirektno utiče na ekonomsku aktivnost“, naveo je ministar Siniša Mali.
On je podsetio i da naši najstariji sugrađani mogu da očekuju još po 20.000 dinara u februaru naredne godine, što je predviđeno i budžetom za 2022. godinu, koji će se uskoro naći pred poslanicima Skupštine Srbije.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar