POLICIJSKA AKCIJA U BEOGRADU: Zaplenjen tovar na brodu vredan 10 MILIONA, uhapšena cela posada!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su prokrijumčarile oko 55.000 litara nafte, čija se vrednost procenjuje na oko 10.000.000 dinara.


Policija i službenici Uprave carina su na Dunavu, u blizini Pančevačkog mosta u Beogradu, presrela teretni brod i u njemu pronašla krijumčarenu naftu.Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo krijumčarenje, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pohvalio je pripadnike policije koji su učestvovali u ovoj akciji i naglasio da ona pokazuje odlučnost države da osigura bezbednost na rekama i ne dozvoli šverc nafte, akcizne robe ali ni druga krivična dela.
Ministar je istakao da se borbom protiv ove vrste krivičnih dela, policija bori za budućnost naših građana i naše dece, jer sprečava da se novac, namenjen za puteve, škole, bolnice, sliva u ruke kriminalaca.

 „Zato smo i pokrenuli stalnu akciju „Plovne reke“ i nećemo dozvoliti kriminalcima da naše plovne puteve koriste za kriminal. Naše reke će biti bezbedne i sigurne“, poručio je ministar Vulin.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar