Poslanici i činovnici ne treba da sede u telećoj koži!

Zelena stranka protiv neekološkog repariranja stolica i fotelja u Skupštini Srbije

Zelena stranka protivi se odluci Skupštine Srbije da stolice i fotelje presvuče telećom kožom. U skladu sa svojim načelima, uverenjima, etičkim i ljudskim (humanim) normama i vrednostima, Zelena stranka je protiv upotrebe kože i krzna životinjskog porekla. Kako smo bili odlučno protiv gajenja životinja krznašica radi proizvodnje krzna, smatramo da nabavka teleće kože za stolice i fotelje nije ni smislena, niti opravdana.

Zelena stranka u mnogim segmentima podržava i saglasna je sa mnogim udruženjima koja su odlučna u borbi za očuvanje životinja. Kako je za 1.000 kvadratnih metara kože, potrebno da strada najmanje 200 teladi, Zelena stranka saglasna je sa stavovima udruženja, da postoje i druga, više nego prihvatljiva rešenja, kako bi se stolice i fotelje presvukle nekim drugim, jednako kvalitetnim materijalom.

Izričito sam protiv nabavke teleće kože za potrebe presvlačenja stolica i fotelja u Skupštini Srbije. Znamo svi da postoje i drugi materijali koji su dovoljno izdržljivi i kvalitetni i da sigurno nije potrebno da je to baš od teleće kože. Meni je ovo sa svakog aspekta neprihvatljivo”, istakla je predsednica Saveta Zelene stranke za dobrobit i zaštitu životinja, Dušanka Stefanović Radisavljević.

Zelena stranka je od svog osnivanja posebno mesto posvetila očuvanju i zaštiti životinja, te apelujemo na republičku Skupštinu i one koji odlučuju o ovom pitanju, da odustanu od ove nabavke i da se okrenu ekološki i etički prihvatljivim materijalima. I tada će Skupština moći jednako da radi i donosi odluke kao i do sada.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar