POTRAGA ZA UBICOM STUDENTKINJE: Jetmir Gočaj se krije na Prokletijama?!

Zbog toga što je planinarski vodič, pretpostavlja se da je osumnjičeni za ubistvo studentkinje na Zvezdari potražio utočište od policije na vrhovima planina.

Posle raspisivanja međunarodne poternice za Jetmirom Gočajem (24), koji je osumnjičen  za teško ubistvo Ivane Krivokapić (26) 23. decembra na Zvezdari u Beogradu, crnogorska policija pokucala je na njegove prijavljene adrese, ali ga nije pronašla. Gočaj je državljanin Crne Gore, a poreklom je iz sela Vusanje kod Gusinja, koje se nalazi blizu albanske granice na Prokletijama.

Prema nekim informacijama, moguće je da se osumnjičeni krije upravo na ovoj planini, budući da je se bavio vođenjem turista planinara, a poznato je i da je Ivanu upoznao upravo prilikom izleta i uspona na Prokletije. Neki od Ivaninih prijatelja sumnjaju da se krije na Kosovu.

Uprava crnogorske policije saopštila je da su na osnovu međunarodne poternice Interpola Beograd, koja je raspisana 18. januara, izvršili provere kako bi locirali i uhapsili Jetmira Gočaja, ali da ga nisu pronašli na poznatim adresama, pa nastavljaju sa operativnim aktivnostima o kojima obaveštavaju zvaničnim kanalima nadležne organe Republike Srbije.

Jedna od informacija govori o tome da je Gočaj pokušao sebi da obezbedi alibi tako što je u danima posle ubistva pozivao telefonom prijatelje iz Beograda, sa kojima je kampovao i planinario na Prokletijama, predlažući im da se vide, ali su ga oni odbijali zbog obaveza. Kada je Ivanino telo pronađeno posle tri dana u stanu na Zvezdari, a pretpostavlja se da je Gočaj istog jutra posle ubistva otišao autobusom u Crnu Goru, počeo je da objavljuje na društvenim mrežama opraštajuće poruke, uz Ivanine fotografije, a takođe je postavljao fotografije iz svog zavičaja.

Neki beogradski novinari kontaktirali su Gočaja putem poruka na društvenim mrežama, a on im je odgovarao da je kod kuće i da mu je policija rekla da ga niko ne traži. U međuvremenu su izbrisane njegove objave posvećene Ivani, sa kojom je bio  emotivnoj vezi. Utvrđeno je da je Gočaj boravio sa njom u stanu od 11. decembra, a da je 23. decembra došlo do svađe i ubistva. Nalaz pokazuje da je devojka ugušena rukama, a navodi se i da su pronađeni tragovi pogodni za DNK analizu.

Viši sud u Beogradu doneo je prošle nedelje rešenje o određivanju pritvora, zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti. Za teško ubistvo iz niskih pobuda, a to je u ovom slučaju ljubomora, zaprećena je kazna zatvora najmanje deset godina ili doživotna.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar